VEZI AICI Pe ce mai aruncă CJA banii: 200.000 euro pentru 21 camere de supraveghere și 10.000 euro pe un panou publicitar

Foto: Arhiva

Consilierii județeni vor aloca bani din excedentul bugetar impresionant al anilor precedenți pentru o serie de obiective. Pentru că vorbim de excedent, acesta a ajuns la suma de 158.881 mii lei, adică aproape 160 milioane lei, echivalentul a aproape 32 milioane euro, bani alocați teoretic pentru o serie de investiții care nu s-au mai finalizat. Citind lista de propuneri a președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, găsim din nou alocări fanteziste de bani grei pentru investiții cel puțin dubioase. Astfel, pentru un panou iluminat de așa-zisă publicitate turistică la Lacul Ghioroc, unde CJA aruncă în ultimii ani sume uriașe în intenția de a edifica în balta de la fosta exploatare de pietriș un „litoral al Vestului”, sunt puși la bătaie 51 mii lei, adică peste 10.000 euro. Cu mult mai mult se va cheltui pentru un sistem cu 21 de camere de supraveghere video care vor fi amplasate pe diverse drumuri județene: aproape un milion de lei (950.000 lei, echivalentul a aproape 200.000 euro).
Dar Cionca dă dovadă și de economie: va renunța la achiziționarea Totemului turistic outdoor aprobat cu suma de 31 mii lei și Totemului turistic indoor aprobat cu suma de 20 mii lei (sume uriașe pentru ambele, care se regăsesc însă integral în costul panoului publicitar de la Ghioroc). Șocantă este altă alocare de fonduri: la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad se renunță la obiectivul de investiții Proiectare instalație detecție semnalizare și alarmare incendiu Corp Clădire C18-Str. Andreny Karoly nr 2-4 în sumă de 27 mii lei și se propune aprobarea realocării sumei pentru achiziționarea a trei calculatoare PC + Monitor. Adică, se renunță la o investiție care poate salva vieți în cazul unui incendiu, așa cum au fost, din păcate, multe în ultimul timp în spitalele românești, pentru a achiziționa trei calculatoare, și acestea la prețuri mult peste ce oferă piața.
Și, pentru a pune capac în domeniul sanitar, se propune renunțarea la 83 de posturi la Spitalul Clinic Universitar de Urgență Arad, oameni care probabil nu mai pot fi plătiți pentru că se duc prea mulți bani pe cele 21 camere video și pe panoul publicitar de la balta Ghioroc.
Cam așa se aruncă banii publici de către conducerea CJA. Și asta nu e tot…

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici