Medic Mihaela Cuțui: „În sistemul medical sunt apărați cei care au schelete în dulap, nu adevărul!

Mihaela Cuțui este medic stomatolog în Timișoara din 1998. Sunt ani de când încearcă să determine o schimbare în sistemul medicinei stomatologice, cotropite de un grup care ia decizii peste capul profesioniștilor.

Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR) este acaparat de o conducere care dispune fără transparență de profesie, ne spune interlocutoarea. Și aduce dovezi.
„Am ajuns o oaie neagră”, mi-a mărturisit doamna doctor.

„Am ajuns o oaie neagră”, mi-a mărturisit doamna doctor.

Solidaritatea de breaslă este timidă, fiindcă aceleași persoane se află la butoane atât la CMSR, cât și în organismele care decid carierele universitare în domeniu. Oamenii se tem.

În Timișoara, au apărut în 2019 și recent afișe lipite pe stâlpi cu titlul „#Stop Corupției din Stomatologie în UMF Timișoara.#Șpăgarii în euro”, care denunță corupția din sistemul universitar, cu tarife înscrise în dreptul unor profesori: BC 2.500 euro, SC 1.300 euro, NM 1.300 euro, PM 300 euro, TA 150 euro.

Numele apar explicit pe afișele atribuite studenților.

Concluzia amară a Mihaelei Cuțui este că „societatea românească nu este pregătită pentru a semnala abuzul fără frică”.

Iar bătălia dusă de societatea civilă și de organismele europene pentru a împiedica mutilarea prevederilor legale privind avertizorul de integritate și abuzul în serviciu în favoarea abuzatorilor este departe de sfârșit în România.

PRESShub: Ce v-a determinat să deveniți avertizor de integritate, doamnă doctor?

Mihaela Cuțui: Când am început să semnalez neregulile din sistemul medical stomatologic, nici nu știam de Legea 571/2004 și nici că aș fi avertizor de integritate. Aceste informații mi-au parvenit mult mai târziu. Pe mine ca și pe mulți din colegii mei, ne-au nemulțumit felul în care se iau decizii de sus în numele profesiei, dar fără practicienii stomatologi. Vă explic.

Continuarea AICI:

Medic Mihaela Cuțui: „În sistemul medical sunt apărați cei care au schelete în dulap, nu adevărul!

 

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici