Sărbătoarea orașului Pecica, un succes

Zilele orașului Pecica au fost un adevărat succes în acest an. Au fost programe variate și artiști renumiți care au atras mii de persoane în Piața Regele Mihai I din oraș. „Am început cu marcarea Zilei Regalității și a Zilei Independenței, în 10 mai, cu prelegeri interesante și muzică clasică. A urmat lansarea volumului „Zbor spre curcubeu” al poetei Eugenia Ponta Pete, apreciat de criticii literari pentru limbajul melodios și evoluția artistică. Un număr de nouă echipe s-au întrecut la Cupa Zilele Orașului la minifotbal, cele mai bune dovedindu-se Gravel Mix (categoria sub 38 de ani), respectiv Old Boys Pecica”, a declarat Petru Antal, primarul orașului Pecica.
Sute de copii de grădiniță, din județ și din Timiș, au luat parte la cea de a șaptea ediție a Festivalului concurs regional de folclor pentru preșcolari „Păstrători de Tradiții”. „Vineri seara a avut loc programul maghiar, cu grupele Ansamblului Búzavirág din Pecica în invitații lor: orchestra Sergő din Budapesta și Formația de Păstrare a Tradițiilor din Csanádpalota. În ciuda vremii ploioase, cântărețul Vastag Csaba a făcut atmosferă în Piața Regele Mihai I, seara fiind încheiată de bal stradal cu formația Roulette”, a declarat Petru Antal, primarul orașului Pecica.
Sâmbăta, Consiliul Local a decorat, în cadrul ședinței festive, cu Titlu de Excelență învățătoarea Dana Mihaela Bucur și pe Mester Erika, pentru activitatea economică și contribuția la viața religioasă a orașului, iar pe dr. Diana Carmen Dinu cu distincția Rădăcini Pecicane. „Cu această am făcut retrospectiva proiectelor finalizate cu succes și a celor aflate în implementare, respectiv în faza de evaluare. Au fost alături de noi parlamentarii Ioan Cristina, Faragó Péter și Glad Varga, dar și președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca și fostul ministru Constantin Traian Igaș”, a declarat Petru Antal, primarul orașului Pecica. Iar la o asemenea de sărbătoare a fost aleasă și cea mai frumoasă domnișoară din oraș. „Domnișoara Raluca Ciobotaru a fost încoronată Miss Pecica 2023, la finalul unui program în care cele 11 concurente s-au prezentat juriului și publicului, iar în pauze au evoluat soliști și trupele de dans ale Clubului Copiilor Pecica, solistele Iunia și Adina Janik, precum și Ansamblul Păstrătorii Tradiției Pecica. Vremea a fost potrivită, astfel că mulți au urmărit concertul cântăreței Nicole Cherry și al formației ei, după care s-a ținut discotecă în aer liber, până după ora 2”, a declarat Petru Antal, primarul orașului Pecica.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici