Mihai Paşca conduce delegația României la Conferința Diplomatică de la Ljubljana

Secretarul de stat, arădeanul Mihai Paşca conduce, zilele acestea, delegaţia României care participă la Ljubljana la Conferința Diplomatică organizată în scopul negocierii proiectului Convenției privind cooperarea intenațională în domeniul investigării și urmăririi penale a infracțiunii de genocid, a crimelor împotriva umanității, a crimelor de război și altor infracțiuni internaționale.
„77 de state și-au anunțat susținerea pentru această inițiativă, care vine să acopere unele lipsuri în ce privește cooperarea internațională în acest domeniu. Având în vedere gravitatea acestor fapte oribile și faptul că, deseori, suspecții, victimele, martorii și dovezile «traversează» granițele, este esențial ca această cooperare să fie una efectivă, la nivel global. Toate statele au obligația sa investigheze corespunzător aceste crime și să tragă la răspundere pe autorii lor”, susţine Mihai Paşca, secretar de stat în Ministerul Justiţiei.
În intervenţia pe care a susținut-o în plenara Conferinței, Mihai Paşca a arătat că România susține demersurile făcute în vedere tragerii la răspundere a vinovaţilor și că va sprijini efortul general pentru convenirea unui instrument eficient, care să îmbunătățească actualul cadru international privind cooperarea judiciară în materie penală.
„Acest lucru reprezintă o necesitate, atâta timp cât în multe părți ale lumii continuă să fie săvârșite atrocități și, în aceste zile, chiar în vecinătatea țării noastre. Suntem în fața unei provocări pentru întreaga comunitate internațională și trebuie să folosim toate mijloacele pentru a consolida încrederea în justiție ca unul dintre fundamentele păcii și stabilității”, a explicat Paşca.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici