Adrian Alda: au venit banii pentru culturile afectate de seceta din 2022

Adrian Alda, deputat PSD Arad, secretarul Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, îi anunță pe fermierii arădeni că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a virat astăzi banii pentru despăgubirile culturilor afectate de secetă în anul 2022. În județul Arad sunt 4114 beneficiari, iar sumele pentru ei se ridică la suma de 16 252 002,38 lei.
„Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condus de PSD, este din nou alături de fermieri. Astăzi, a virat numai pentru agricultorii arădeni afectați anul trecut de secetă, peste 16 milioane de lei. De aceste sume beneficiază 4114 fermieri. Banii au fost virați în contul Direcției agricole, care va face transferul în conturile beneficiarilor.
Schema de sprijin se acordă pentru culturile de porumb, floarea soarelui, soia și mazăre, care au fost afectate de seceta pedologică între 30% și 100%, conform proceselor-verbale de constatare și evaluare a pagubelor. Suma de 335 lei/ha a fost aprobată prin OUG50/2023 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub formă de grant acordat producătorilor agricoli pentru unele culturi agricole înființate în primăvara anului 2022 și afectate de seceta pedologică din perioada martie-septembrie 2022”, a declarat Adrian Alda, deputat PSD Arad, secretarul Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, vocea fermierilor arădeni în Parlament.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici