Uniunea Sârbilor din Arad are sediu ultramodern

Noul sediu al Uniunii Sârbilor din România – Filiala Arad, situat pe strada Ion Georgescu nr. 4B (lângă Colegiul de Industrie Alimentară), a fost cumpărat în anul 2020 și, de atunci, s-au efectuat lucrări de amploare cu scopul de a-l adapta pentru a servi nevoilor comunității.
În momentul de față, în cadrul imobilului există 30 de locuri de cazare pentru grupuri care vor veni să desfășoare diverse activități în orașul Arad, două săli multifuncționale, sală de repetiții, o curte imensă, o bibliotecă care poartă numele primei scriitoare sârbe din epoca modernă, Eustahija Arsici, realizată cu sprijinul fostului președinte al Uniunii Sârbilor din Arad – Simion Jarko si a numerosi sarbi și un muzeu dedicat lui Sava Tekelija. ,,Acest sediu este un vis împlinit al comunității noastre și al meu, personal, o întregire a activităților pe care le desfășurăm și o moștenire material și imaterială pe care o lăsăm urmașilor noștri. Mi-am dorit foarte mult, încă de acum zece ani, să avem un Centru Cultural al sârbilor în Arad și, iată, am reușit, cu ajutorul președintelui Uniunii Sârbilor din România, care mi-a oferit tot sprijinul”, a declarat Darko Voștinar, vicepreședintele Uniunii Sârbilor din România – Filiala Arad.
Investiția, care se ridică la aproape 1 milion de euro, a fost acoperită în totalitate de Uniunea Sârbilor din România, prin finanțările alocate de la Guvernul României.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici