Jocuri de cărți mai vechi de două decade

Pe măsură ce trec anii, iar tehnologia avansează la cote care acum ceva timp erau considerate imposibile, lumea jocurilor se schimbă și ea. La un moment dat, noi, ca jucători, am fost mulțumiți de a juca jocuri care constau pur și simplu în mișcarea pieselor monocromatice pe o placă de lemn, doar ca simplă formă de relaxare – acum, jocurile sunt pline de povești complexe și modele de personaje hiperrealiste. Cu toate acestea, chiar dacă jocul evoluează, există un tip de joc care rămâne același. Jocurile de cărți există de secole și continuă să fie create și lansate la o frecvență care poate pune umbră uneori chiar și jocurile video. Unele dintre ele au rezistat testului timpului, în ciuda tuturor lucrurilor.

Redenumit mai târziu Catan Card Game, aceasta este adaptarea jocului de cărți a popularului Settlers Of Catan, care a fost dezvoltat inițial de Klaus Teuber, doar pentru doi jucători, într-un format stil turneu. Mai târziu au fost lansate șapte variante extinse, toate adăugând numeroase cărți pentru a condimenta jocul. La fel ca și în cazul jocului de masă, scopul Catan Card Game este de a câștiga puncte, acumulând resurse pentru a-ți construi orașele și a-ți extinde așezările. În timp ce regulile acestui joc pot fi destul de descurajatoare din cauza complexității lor, Catan s-a dovedit a fi un joc popular în fiecare format în care este introdus.

Data exactă a conceperii pokerului este un subiect adesea dezbătut. Mai mulți cercetători au subliniat asemănările sale cu un joc francez cunoscut sub numele de Poque și cu jocul persan As-Nas. Oricare ar fi originea sa, acest joc a devenit foarte popular în secolul al XIX-lea, datorită bărcilor fluviale care au călătorit în sus și în jos pe râul Mississippi în anii 1830, pline de iubitori ai jocurilor pe care astăzi le încadrăm în categoria jocurilor de cazinou. Pe măsură ce anii au trecut, pokerul a crescut în popularitate, apărând în aproape toate cazinourile din lume. Texas Hold’em și Omaha sunt cele două variante cele mai jucate, cu structuri similare de urmat, runde care se înșiruie fără probleme una după alta și o confruntare finală, numită showdown, când fiecare jucător arată ce are. Lumea virtuală are un mare procentaj dedicat doar jocului de poker și indiferent de originea acestuia, nu i se poate nega longevitatea sau popularitatea.

Există foarte puține jocuri de cărți care sunt la fel de renumite ca Yu-Gi-Oh! și chiar mai puține care cresc și evoluează constant. Bazat pe jocul fictiv de cărți Duel Monsters, Yu-Gi-Oh! a fost lansat de Konami în Japonia în 1999, înainte de a-l duce în Statele Unite în 2002. La fel ca în manga originală, cărțile de joc Yu-Gi-Oh! înfățișează o multitudine de monștri unici, războinici, vrăji și obiecte, toate concepute pentru a ajuta un duelist să-și copleșească adversarul. A fost numit jocul cel mai bine vândut din lume de către Guinness World Records în 2009, având vândute peste 22 de miliarde de cărți. De atunci s-a estimat că s-au vândut 35 de miliarde de piese, iar acest număr continuă să crească în fiecare zi. Cu atât de multe cărți diferite și un sistem în continuă creștere, Yu-Gi-Oh! este cu siguranță un joc care va rezista testului timpului.

În mod surprinzător, Apples To Apples a devenit incredibil de popular în același an cu crearea sa. Jucătorii încep cu o mână de cartonașe roșii, fiecare ilustrând un substantiv. Depinde de ei să își potrivească cartonașele roșii cu cartonașul verde al „judecătorului”, care descrie un adjectiv. Deși jocul este destul de simplu, acest lucru nu diminuează cantitatea de distracție care se poate declanșa.

La cât de popular este acum Uno, e cam greu de crezut că la începuturi a fost mai puțin spectaculos. Merle Robbins a proiectat inițial Uno în 1971, pentru cei apropiați lui. Văzând cât de bine a fost primit, a cheltuit 8.000 de dolari pentru a tipări 5.000 de exemplare, pe care le-a vândut din propria frizerie. Când cineva joacă Uno, scopul inițial este să marcheze 500 de puncte jucând toate cărțile din mână. De la conceperea sa, au fost lansate numeroase reguli ale casei, moduri alternative de joc, elaborări și multiple variante ale Uno, asigurându-se astfel faptul că acest joc va fi mereu proaspăt și distractiv.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici