Cupa Ligii, singura speranță pentru Chelsea la trofeu în 2024?

Chelsea se află, în continuare, în una dintre cele mai dificile perioade din istoria recentă a echipei. Forțat să vândă clubul ca urmare a sancțiunilor dictate de guvernul britanic împotriva sa, în contextul invaziei rusești din Ucraina, Roman Abramovich a lăsat formația londoneză pe mâna americanilor Todd Boehly și Clearlake Capital, un fond de investiții de peste ocean.

Sub conducerea managerială a americanilor, Chelsea a înregistrat o decădere care i-a dezamăgit în mod semnificativ pe fanii echipei. Astfel, speranțele londonezilor la un nou titlu câștigat în viitorul apropiat sunt unele extrem de mici. Nici în Europa Chelsea nu are șansa de a îndrepta lucrurile, echipa ratând calificarea în competițiile continentale la finalul sezonului precedent.

Cupa Ligii, salvarea pentru Chelsea?

O oportunitate pentru formația antrenată de Mauricio Pochettino ar putea fi reprezentată de o eventuală câștigarea trofeului Cupei Ligii. Denumită generic Carabao Cup, după sponsorul principal al competiției, din Cupa Ligii au ieșit deja câteva nume importante, astfel că Chelsea se poate bucura de un culoar interesant. Concret, au fost eliminate Manchester City și Tottenham, iar în turul secund, vor juca între ele alte nume grele din Premier League. Iată cum arată tabloul:

Everton – Burnley

Exeter City – Middlesbrough FC

Mansfield Town – Port Vale FC

West Ham United – Arsenal

Chelsea – Blackburn Rovers

Bournemouth – Liverpool

Ipswich Town – Fulham

Manchester United – Newcastle United

Favorită clară în fața celor de la Blackburn (cota 1,27 pentru victoria în 90 de minute), Chelsea va scăpa în turul următor de două dintre West Ham, Arsenal, Manchester United și Newcastle United. Astfel, fanii care vor să încerce pariurile de la Sportingbet și să profite de potențialul culoar favorabil al londonezilor, ar putea să aleagă să mizeze pe câștigarea trofeului de către Chelsea. Iată cum se prezintă cotele, înaintea partidelor din turul 2 al competiției:

    1. Liverpool FC – cota 4,50
    2. Arsenal FC – cota 5,00
    3. Chelsea FC – cota 5,00
    4. Manchester United FC – cota 5,50
    5. Newcastle United FC – cota 7,00

Chelsea, este, deci, cea de-a doua favorită la trofeu, la egalitate cu Arsenal, rivala sa din Londra. Pentru Mauricio Pochettino și elevii săi, un important imbold moral a fost reprezentat de succesul cu 1-0 reușit în primul tur, contra celor de la Brighton and Hove Albion. Echipa lui Roberto De Zerbi este considerată drept una dintre cele mai puternice din Anglia, iar modul în care Chelsea s-a luptat cu “pescărușii“ pe Stamford Bridge îi face pe fani să creadă că “The Blues“ vor trata foarte serios și următoarele tururi ale competiției.

Londonezii au mai jucat și în 2022 finala Carabao Cup, însă atunci au fost învinși de Liverpool, la penalty-uri. A fost un meci în care Chelsea a avut un gol anulat, pe care foarte mulți analiști l-au considerat valabil. Este vorba despre reușita lui Romelu Lukaku, din finalul prelungirilor, care a fost anulată pe motiv de offside. 

În concluzie, Chelsea vrea revanșa pentru rezultatele slabe din campionat și pentru înfrângerea din finala Cupei Ligii din 2022, iar competiția din acest an este cel mai scurt drum către un trofeu care ar putea să readucă zâmbetele fanilor de pe Stamford Bridge. Mizează ținând cont de modificările de cote și nu uita să fii responsabil atunci când pariezi!

 

Sursa foto: Unsplash.com

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici