Eveniment editorial: Mircea Grumaz ne-a plimbat prin multe întâmplări trăite și simțite la cotă maximă

Mircea Grumaz, jurnalist, poet, prozator, sportiv și bun observator al celor care îl înconjoară, a îndrăznit că scoată pe piața cărții al zecelea său volum. De această dată, băimăreanul înzestrat de muze nu a mai ales poezia. Volumul „M-am plimbat” conține relatări de la evenimente sportive de excepție dar și impresii unice ale autorului ajuns pe meleaguri elene, la ani distanță, pentru a observa diferențele dintre Mediterană, Ionică și Adriatică.
O incursiune prin poveștile de viață etalate cu inegalabilul său har de poetul-jurnalist-prozator băimărean ne aduce în față nume grele legate de sportul din Baia Mare și, da, chiar de vârfurile sportului de echipă din România. Pentru că autorul a avut șansa de a relaționa cu antrenori de legendă și amintim aici, fără pretenția de a fi exhaustivi, pe Viorel Mateianu, Lascăr Pană, Gheorghe Tadici, Ioan Băban, Costică Buceschi, Marius Botea, Eugen Apjok, George Sava, Gogo Staicu și mulți alții care au onorat sportul băimărean și românesc și care apar amintiți în volumul lui Mircea Grumaz. Pentru a nu mai vorbi despre sportivi și sportive de mare valoare care s-au remarcat prin prestațiile lor pentru cluburi din orașul Baia Mare, România. Toate, povestite de Mircea, care a cochetat și el, ca fiecare prunc băimărean, cu handbalul sau rugby-ul, pentru a se consacra apoi în presa sportivă.
Momente de glorie sau de speranță legate de Minaur, HCM și alte echipe care au adus glorie sporturilor de echipă din România apar de asemenea descrise cu inegalabilul har al reporterului cu suflet de poet. Pentru a culmina cu călătorii în insulele grecești Creta și Corfu-Kerkira, la mulți ani distanță una de alta, dar unite de același spirit pătrunzător al poetului-jurnalist Mircea Grumaz.
Al zecelea volum purtându-i semnătura se remarcă din nou ca un regal al limbii române bine aplicate, pe alocuri cu tușe ale graiului moroșan autentic, care deja devine un brand Mircea Grumaz. Autorul ne-a a anunțat că este pe ultima linie dreaptă cu un nou volum de poezie, pe care ni-l va propune cât de curând.
Să fie primit, Mirceo!

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici