Deputatul Vasile Nagy: Am refuzat să girăm prin vot perpetuarea unor privilegii nemeritate

Plenul Camerei Deputaților a votat așa-numitul proiect al eliminării pensiilor speciale, adus în concordanță cu observațiile Curții Constituționale. Printre cei care au votat împotriva acestui proiect s-au numărat și parlamentarii Forței Dreptei. Deputatul Vasile Nagy, președintele organizației județene Forța Dreptei Arad, a explicat de ce, alături de colegii săi dar și de parlamentari ai USR, de exemplu, a votat cu „Nu” în Cameră pentru acest proiect de lege.
„Vreau să spun foarte clar un lucru: nu puteam vota un proiect legislativ care în loc să elimine privilegiile unor clase sociale, le consfințește și mărește inegalitatea dintre pensionarii români. Votul nu înseamnă că noi am fi de acord cu pensiile speciale, cum au încercat unii să lase de înțeles. Am considerat că rezolvarea acestei probleme nu stă în adoptarea unui act legislativ părtinitor, pregătit de PSD și asumat de aliații lor de moment, cei din PNL. Pentru eliminarea cu adevărat a pensiilor speciale și a privilegiilor anumitor categorii de pensionari este nevoie, în primul rând, de voința politică de a modifica Constituția astfel încât într-adevăr toți cetățenii României să devină egali, chiar și în privința modului de calculare a pensiilor. Forța Dreptei, prin vocea președintelui Ludovic Orban, a anunțat deja că va iniția un demers pentru modificarea Constituției în acest sens. De aceea am votat astăzi cu „Nu” un act normativ cu multe probleme, din punctul nostru de vedere, care în loc să desființeze privilegiile le adâncește și le consfințește”, a declarat deputatul Vasile Nagy, președintele organizației județene Forța Dreptei Arad.
Parlamentarii Forţa Dreptei şi-au propus ca până la finalul acestui an să strângă numărul de semnături necesare revizuirii Constituţiei, în sensul introducerii în Legea fundamentală a obligativităţii calculului pensiei pentru toate categoriile de angajaţi doar în baza principiului contributivităţii.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici