Cum face campanie PNL pe la Buzău: se înscriu pe liste, în fals, candidați membri ai altor partide

Foto: dr. Nicolae George Epurescu

Un membru al partidului DEMOS din județul Buzău s-a trezit că apare pe post de candidat pe o listă de consilieri PNL. I s-au falsificat inclusiv semnăturile și declarația de avere. Deși acest fapt a fost constatat chiar la biroul electoral din localitatea respectivă, nu s-a luat nici o măsură legală, cerându-i-se candidatului să se retragă singur de pe lista PNL pe care de fapt el nu s-a înscris. Întâmplarea este descrisă într-un comunicat de presă transmis de DEMOS Buzău, care cere pedepsirea acestui gen de fapte.

„Partidul DEMOS condamnă vehement practicile nelegale ale conducerii județene Buzău a PNL, care a introdus prin falsuri un membru DEMOS – Filiala Topliceni pe lista de consilieri a PNL. Audiați chiar în fața locțiitorului Biroului Electoral de Circumscripție Topliceni și a mai multor membri, reprezentantul PNL Topliceni, reprezentantul DEMOS și candidatul respectiv, s-a constatat, după verificarea dosarelor celor două partide, că semnăturile din dosarul PNL nu aparțin candidatului, declarația de avere conținea proprietăți pe care nu le deține, etc.
În loc să sancționeze exemplar un asemenea comportament, locțiitorul președintelui Biroului, după ce a încercat să determine eliminarea candidatului din lista DEMOS, a propus o soluționare ”amiabilă”, sugerând completarea de către candidatul DEMOS a unei cereri de retragere de pe lista… PNL. (sic!)
Vom depune plângeri împotriva conducerii județene a PNL, a conducerii și membrilor prezenți ai Biroului electoral Topliceni și vom înainta o sesizare către BEJ Buzău, întrucât termenele administrative de contestare în contencios au fost depășite.
“Furtul” candidaților prin falsificarea documentelor, a semnăturii și sustragerea și folosirea datelor personale, tentativa de intimidare a membrilor DEMOS Topliceni și de compromitere a candidaturii DEMOS, în vădită complicitate cu conducerea Biroului Electoral Topliceni reprezintă fapte penale extrem de grave ce nu pot rămâne nepedepsite.
Partidul DEMOS solicită presei să informeze cetățenii asupra acestor grave devieri de la legalitate ale conducerii județene Buzău a PNL, semnatară, conform legii, a listelor de candidați în alegerile locale, dar și comportamentul complice al conducerii Biroului Electoral de Circumscripție Topliceni”, se arată în comunicatul de presă semnat de purtătorul de cuvânt al Organizației Județene Demos Buzău, Dr. Nicolae-George Epurescu.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici