Partidul S.O.S. România va fi un concurent puternic la alegerile din 9 iunie

*Interviu cu Dan Mihai Kiss, președintele filialei Arad a Partidului S.O.S. România

-Cine este Dan Mihai Kiss?
-Eu sunt arădean, m-am născut în Arad. Am absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad. Ulterior, m-am specializat, urmând cursurile de masterat în profil economic la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Am lucrat în M.A.I., până în anul 2021.
-Domnule Dan Mihai Kiss, Partidul S.O.S. România se pregătește pentru alegerile locale. Cum abordați campania din județul Arad?
-Partidul nostru se dezvoltă în mod continuu și devine tot mai cunoscut. La ora actuală, nici un om politic serios nu-și mai permite să neglijeze Partidul S.O.S. România în calculele politice. Ne apropiem de primul mare examen politic, alegerile comasate din 9 iunie. În urma muncii asidue pe care am depus-o, vom avea candidați în aproape toate localitățile județului Arad, la Primăria Arad, președinția Consiliului Județean și Consiliul Județean Arad. Eu personal voi deschide lista consilierilor județeni și sunt candidatul desemnat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Arad. De asemenea, mă regăsesc și pe lista candidaților partidului pentru alegerile europarlamentare, așa că pentru mine, vor fi alegeri „3 în 1”, aș putea spune. Nu ne îmbătăm cu apă rece dar vă asigur și îi asigur pe toți membrii și simpatizanții noștri din județul Arad că „șoșocarii” vor fi o prezență activă în campania electorală care precede alegerile din 9 iunie. Pentru noi este foarte important că vom avea ocazia de a ne face auziți, de a puncta probleme grave cu care se confruntă județul și de a propune soluții pentru oameni, nu pentru îmbogățirea camarilei partidelor care s-au obișnuit să tot fie la butoane.
-Pentru că veți candida pentru Consiliul Județean, care credeți că sunt principalele probleme ale Aradului?
-În primul rând trebuie să vorbim de risipa banului public pe tot soiul de studii de fezabilitate, DALI-uri și alte asemenea combinații de hârtii fără finalizare în investiții concrete. Formația mea de fost om al legii mă face să fiu extrem de riguros atunci când vine vorba despre modul în care sunt consumați banii cetățenilor. Și văd deja destule nereguli, care trebuie să înceteze deîndată. Unii se laudă că construiesc pentru arădeni. Nu trebuie să fii prea mare specialist pentru a vedea că o fac insuficient dar foarte scump și de calitate proastă. Și asta, pe bani publici. Noi vom lupta să oprim acest jaf mascat sub forma unor așa-zise investiții. Vrem să se termine cu haiducia firmelor de casă care prăduiesc banii bugetului național și județean pentru lucrări proaste. Consiliul Județean trebuie să dea dovadă de mult mai multă exigență la recepționarea lucrărilor de investiții. Vom cere extinderea perioadei de garanție pentru lucrări de infrastructură, de exemplu. Județul nostru trebuie să se dezvolte pentru a recupera decalajelor economice create de administrațiile trecute. Transportul public între localități din județ, repartizarea sumelor defalcate din TVA în mod echitabil, nu sub formă de mită electorală pentru unii sau pedeapsă pentru cei săriți de la repartiția banilor, sunt alte subiecte de interes pentru locuitorii Aradului, la care noi vom veni cu rezolvări. Avem nevoie, la Arad, de un aeroport funcțional, cu curse de linie interne și internaționale, așa cum am avut până acum câțiva ani. Nu de o groapă fără fund care înghite anual milioane de euro fără a avea nici măcar o singură cursă de linie. Vom puncta multe alte probleme, pe care oamenii trebuie să le cunoască. Nu ne mai putem permite să lăsăm județul Arad în mâna unor grupuri de interese politice fără rușine atunci când vine vorba despre cheltuirea banului public.
-Pentru a avea succes, aveți nevoie de o structură organizatorică performantă. Cum se prezintă Partidul S.O.S. România în județul Arad?
-Partidul S.O.S. România este un partid care se dezvoltă în toată țara. Cu siguranță, după primele alegeri din acest an, se va vedea faptul că partidul nostru va reuși un scor electoral peste ce arată acum sondajele. Noi avem sondajele noastre dar tragem concluzii și în urma contactului cu oamenii la toate nivelurile și știm care este ponderea noastră reală la ora aceasta. Alături de colegii mei am început o muncă de jos pentru a crește partidul. Mă bucur să spun că acum îi avem alături pe majoritatea celor care, cu ani în urmă, am pus bazele AUR la Arad, oameni determinați, patrioți, de caracter, care au ales în locul poleielii adevăratele baze ale doctrinei noastre. NU a fost ușor să construim pentru că în afară de noi și munca noastră nu ne-am putut baza pe alt ajutor. Nici de la „organe”, nici de la „servicii”, în schimb am fost supuși unor adevărate campanii de defăimare. Dar am trecut și vom depăși orice asemenea tentative de dezbinare pentru că noi ne cunoaștem valoarea. Iar românii sunt tot mai încredințați de faptul că Partidul S.O.S. România este o forță politică credibilă, apropiată de nevoile cetățeanului, care nu negociază interesele naționale și apără ființa acestui neam atât de încercat.
-Cum abordați alegerile locale în localitățile județului?
-Așa cum am mai precizat, avem o structură de organizații locale bine dezvoltată. NU am dorit publicitate, ne-am axat pe munca de jos, cum se spune, comună cu comună, oraș cu oraș. NU am neglijat nici municipiul Arad unde candidează la funcția de primar Bogdan Lăbășan. El va deschide și lista consilierilor municipali. Alături de soția mea, Ioana Raluca Kiss, am pus bazele filialei județene a partidului. Dacă a fost moral să muncim, să creăm strategii politice, să dezvoltăm partidul, dacă am adunat alături de noi oameni destoinici, cred că nu este nici o problemă ca fiecare să ne asumăm răspunderea pentru această mișcare patriotică de salvare națională. Nu este vorba aici de altceva decât de angajarea răspunderii pentru a maximiza scorul Partidului S.O.S. România în județul Arad. O să mai avem surprize frumoase în localități ale județului. La Sintea Mare, de exemplu, avem o candidată extrem de puternică pentru funcția de primar, Alexandra Spanik, care nu a mai făcut politică dar deja s-a remarcat prin inițiativele sale, la Curtici, candidează Gheorghe Marius Ciumedean, la Beliu-Ioan Lupău, la Ususău-Adrian Cozma, la Zăbrani-Andreea Ioana Curec, la Zădăreni-Ioan Ghilea. De asemenea, avem localități unde am depus liste pentru Consiliul Local, fără a avea și candidat de primar. Veți vedea, Partidul S.O.S. România va fi un concurent puternic în județul Arad la alegerile din 9 iunie.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici