*Interviu cu Ioana Raluca Kiss, candidat la Consiliul Local al Municipiului Arad din partea Filialei Arad a Partidului S.O.S. România
-Cine este Ioana Raluca Kiss?
-Eu sunt arădeancă, sunt născută aici și aici locuiesc. Pentru mine acasă, înseamnă Arad. Am absolvit Facultatea de inginerie alimentară la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Ulterior, am urmat cursuri de masterat în domeniul economic. Am decis să mă implic politic în Partidul S.O.S. România pentru că eu consider că mă reprezintă această mișcare patriotică de salvare națională reală, nu falsă, așa cum este în alte cazuri. Eu îmi doresc o schimbare reală în ceea ce implică viitorul copiilor noștri. Ei merită o viață mai bună, aici, acasă în România, nu în străinătate, în diaspora. Copiii noștri pot duce tradițiile și obiceiurile noastre mai departe, noi fiind un partid naționalist.
-De ce candidați pe listele Partidului S.O.S. România la Consiliul Local al Municipiului Arad?
-Consider că am experiența de viață necesară și maturitatea politică pentru a-mi asuma un asemenea rol de importanță deosebită în comunitatea noastră. Totodată consider că pot veni cu inițiative reale și proiecte benefice, în folosul cetățeanului, a arădeanului de rând. De exemplu, unul dintre proiecte mele pe care doresc să-l implementez este cel care privește transportul în comun. Pe raza municipiului Arad, transportul cu tramvaiul, dar și cel cu autobuzul costă foarte mult, este scump pentru multe familii de arădeni. Un bilet de tramvai costă mai mult decât un bilet de metrou în București. Nu este normal așa ceva dacă îți pasă de arădeni. Sunt oameni cu venituri mici, care nu-și permit să plătească atât de mult pentru o călătorie cu tramvaiul. Avem soluții pentru ca arădenii să circule gratis cu tramvaiul sau autobuzul pe raza municipiului Arad. Prin acest proiect încurajăm arădenii să apeleze la transportul public, stimulăm turismul și fluidizăm traficul în municipiul Arad, deoarece orașul se confruntă cu o lipsă a parcărilor. O altă prioritate a mea ar fi locurile de joacă din oraș. Eu vreau să le modernizăm în așa fel încât să nu poată fi pus în pericol sănătatea și dezvoltarea copiilor. Tartanul se descompune, emană un miros puternic de compuși chimici, este toxic. În unele parcuri lipsește zona verde, la fel ca și în spațiile dintre blocuri. Istoria a dovedit că perioadele dominate de către femei, „matriarhat”, au fost cele mai benefice pentru dezvoltarea comunităților. Acesta a fost un alt motiv care m-a determinat să candidez.
-Care a fost modelul care v-a călăuzit viața?
-Tatăl meu a fost modelul meu în viață. El m-a îndrumat și m-a implicat în îndeletnicirile casnice, încă de la o vârstă fragedă. Acest lucru m-a ajutat în dezvoltarea mea și provocările pe care viața mi le-a adus în drum. O importanță deosebită în formarea unui copil este familia lui, creșterea în sânul familiei, alături de părinți, nu ceea ce vrea Guvernul Ciucă-Ciolacu și alcoliții lor, ce a dus la PLX 145, respectiv Legea 145/2023 (Legea prin care ne vor lua copiii din sânul familiei). Eu doresc prin proiectele pe care le propun, să susțin acest conceptul familiei tradiționale. Din păcate, foarte mulți copii cresc singuri, în timp ce părinții lor sunt nevoiți de 34 de ani să lucreze în diaspora. Mă gândesc ce greu le este, dar trebuie să facem mult mai mult pentru ca românii noștri să revină acasă, să nu se mai chinuie printre străini în timp ce copiii lor cresc practic fără părinți. Eu le sugerez românilor din diaspora să vină acasă să voteze în 9 iunie deoarece în diaspora ei vor putea vota foarte puțini, nu toți și vor putea alege doar candidații pentru Parlamentul European. Venind acasă, în România, ei vor putea prin votul lor să schimbe din temelii tot sistemul actual.
Fi mereu tu însuți, ai încredere în tine, exprimă-ți votul!