Pecica: Autostrada A1 atrage investitorii

Autostrada A1 a dus la o dezvoltare a orașului Pecica. Scopul actualei administrații este ca orașul să devină un centru economic tot mai important în zonă și să rămână atractiv pentru investitori.
„Cu câțiva ani în urmă, la ieșirea din Pecica spre Arad, se găseau doar terenuri arabile. Autostrada A1 Nădlac-Timișoara este una dintre cele mai importante realizări infrastructurale de după 1989 și a întărit rolul de pol zonal al orașului nostru.
A dus nu doar la decongestionarea traficului ce traversa Pecica pe Drumul Național 7, ci ne-a pus pe harta rutieră regională, prin cele două urcări, cea de la ieșirea din oraș și cea dinainte de Nădlac. Acum, cei care ajung în zona intersecției cu Autostrada A1 găsesc o zonă de servicii vastă, în care funcționează peste douăzeci de agenți economici: restaurante, benzinării, spălătorie auto, schimb valutar, magazin alimentar, parcări pentru camioane, etc. unde lucrează peste două sute de pecicani, dar și persoane din localități învecinate. Tot aici și-a mutat punctul de lucru una dintre cele mai mari companii de transport din țară, iar în curând se va deschide un restaurant nou, mai multe stații de carburanți printre care o stație de carburanți cu GNL (Gaz Natural Lichefiat pentru camioane) cu restaurant tip auto-servire, un depozit logistic pe o suprafață de 13 hectare, magazin de piese auto și accesorii, un abator și o linie de procesare, o fermă de animale și o parcare nouă de camioane. Prețul unui metru pătrat de teren a crescut spectaculos, zona fiind frecventată zilnic de mii de persoane, aflate în tranzit în drum spre vamă, sau venind din străinătate. Administrația locală a oferit sprijin tuturor celor care au dorit să investească aici, pentru că dezvoltă economia locală, creează noi locuri de muncă pentru pecicani și plătesc taxe care intră în bugetul local. Zona de servicii de lângă autostradă continuă să rămână atractivă pentru oamenii de afaceri, se dezvoltă continuu și ne apropie tot mai mult de municipiul Arad, care se extinde la rândul lui spre Pecica. Scopul nostru este ca orașul nostru să devină un centru economic tot mai important în zonă și să rămână atractiv pentru investitori pe termen mediu”, a declarat Petru Antal, primarul orașului Pecica.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici