Hoțul din Pâncota a fost arestat: a furat acte, bani și carduri bancare

Foto: Arhiva

Un bărbat de 45 de ani din Pâncota, recidivist, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. În noaptea de 6/7 iulie el a spart geamul unui autoturism parcat în Pâncota și a furat un portofel cu bani, acte și carduri. Când a vrut să plătească cumpărăturile cu unul dintre carduri, tranzacția i-a fost respinsă. De supărare, bărbatul a dat foc portofelului.
„La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu se efectuează cercetări față de un inculpat (recidivist), în vârstă de 45 ani, cu privire la săvârșirea infracţiuniilor de „furt calificat”, faptă prev. și ped. de art.228 alin.1- art.229 alin.1 lit. b) și lit.d) C.p; tentativă la „efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos” faptă prev. și ped. de art.32 alin.1 rap. la art. 250 alin. 1 C.p și „distrugere” faptă prev. și ped. de art.253 alin.1 C.p, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p și art. 41 alin.1 C.p. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul, în noaptea de 06/07.07.2024, a spart geamul unui autoturism parcat în orașul Pâncota din Jud. Arad, după care a sustras din interiorul autoturismului un portofel, care conținea o sumă de bani, mai multe documente de identitate, carduri de cumpărături și carduri bancare. După comiterea faptei de furt, inculpatul a încercat să folosească unul dintre cardurile bancare sustrase anterior din autoturism pentru a achita contravaloarea unor bunuri la o benzinărie situată pe raza orașului Pâncota, jud. Arad, tranzacția fiind însă respinsă, iar ulterior a incendiat bunurile sustrase.
La data de 09.07.2024 inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, cererea fiind admisă. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpatului”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici