Consiliul Județean se încurcă în dezinformări pe tema ipoteticei staţiuni Ghioroc

La aproape o săptămână de când am demonstrat cum dezinformează Consiliul Județean în cazul Ghioroc, astăzi oficialii instituției au decis să comunice realitatea.
În urmă cu două luni, Claudia Boghicevici, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, a anunţat că administraţia judeţeană doreşte ca Ghiorocul să devină un pol turistic al Aradului prin exploatarea actualului potenţial, dar şi prin dezvoltarea acestuia prin investiţii majore, astfel încât localitatea să întrunească toate condiţiile pentru a fi catalogată drept staţiune. „Am transmis Ministerului Turismului propunerile Aradului pentru Masterplanul de turism şi vom face demersuri ca, în următorii ani, judeţul nostru să se transforme dintr-un judeţ de tranzit într-unul cu destinaţie turistică. Aradul trebuie să devină un judeţ de destinaţie turistică, nu unul din care se pleacă”, a declarat atunci Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad. De asemenea, a fost alocată şi o sumă de bani uriaşă, 800.000 de lei, pentru un studiu la Ghioroc. Deci, vicepreședintele Boghicevici s-a exprimat clar: a trimis propunerile în cazul Ghioroc la Ministerul Turismului. Când ministrul Turismului a comunicat că la Ministerul Turismului nu a ajuns nici o solicitare în acest sens de la Arad, Consiliul Județean a schimbat abordarea. Așa că, aflăm cum la Primăria comunei Ghioroc este în curs de realizare documentația pentru declararea localității ca stațiune de interes local. Primarul Corneliu Popi Morodan a contactat Ministerul Turismului, un institut pentru cercetarea calității aerului, o echipă de redactare a monografiei turistice a comunei şi Direcția de Sănătate Publică.
Este vorba despre același primar care alături de aceeași conducere a Consiliului Județean Arad, la Târgul Național de Turism, au prezentat turiștilor doritori Ghiorocul ca un litoral al vestului României. Numai că, până la litoralul vestului drumul până acolo nu este asfaltat. Consiliul Județean Arad arată că licitația pentru asfaltarea drumului de acces până la plajă este deja pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Pentru parcarea asfaltată au fost realizate ridicările topo, iar administrația locală este în faza de proiect tehnic și de obținere a autorizației de construcție. „Lucrăm și la fișa stațiunii. Este o documentație complexă care presupune o muncă de cercetare și de organizare. Este un proces de durată, etapizat, nu se realizează de pe o zi pe alta oricât ne-am dori! Consiliul Județean ne acordă asistență, fiindcă avem nevoie să lucrăm cu specialiști pe acest proiect strategic pentru comuna noastră”, a declarat primarul Corneliu Popi Morodan.
Consiliul Județean Arad a alocat peste 800.000 lei pentru susținerea demersurilor de transformare a comunei Ghioroc în stațiune de interes local. „Dorim să dezvoltăm ca destinație turistică Podgoria Aradului, să punem în valoare Drumul Vinului şi nu doar cramele istorice, ci şi lacul de la Ghioroc, cetățile, muzeele locale, Muzeul Tramvaiului, Săgeata Verde, Muzeul Vinului, alte obiective de interes”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.
În următoarea perioadă echipa de lucru va elabora o parte din documentația necesară depunerii dosarului de acreditare și proiectele pentru investițiile în infrastructură. În acest context, se pune întrebarea de ce a trebuit ca vicepreședintelui Boghicevici să i se creeze probleme de credibilitate și să apară ca un politician care nu prea știe ce face în instituția în care a fost aleasă. Oricum, minciuna are picioare scurte, chiar și la Consiliul Județean Arad.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

17 + three =