Succesuri pentru Gheorghe Falcă: Orban l-a lăsat cu ochii în soare

Preşedintele PNL Arad a reuşit o adevărată performanţă politică: a lansat moţiunea lui Orban la Arad, dar fără Orban.
În urmă cu doar câteva zile, PNL a anunţat printr-un comunicat de presă că „miercuri, echipa candidatului la președenția PNL, Ludovic Orban va susține la Arad moțiunea propusă, denumită „Partidul Național Liberal-Forța Dreptei!”. Liberalii au crezut că va veni Ludovic Orban la Arad, însă… ghinion. Orban a fot prezent la lansarea de la Arad doar cu poza. De la eveniment au lipsit şi importanţi membri de partid, dar pentru Falcă acest aspect nici nu a contat.
În ultima perioadă, preşedintele PNL Arad se pare că nu se mai află pe un trend ascendent în partid. Cu toate că Vasile Blaga nu mai stă la butoane, pentru Falcă viaţa nu este deloc uşoară cu blondele din conducerea centrală a PNL. Ca unul care se crede un bărbat adevărat, după ce a coordonat campania electorală a PNL pentru alegerile parlamentare, unde PNL a fost învins inclusiv la Arad de PSD, Gheorghe Falcă a lăsat-o doar pe Alina Gorghiu, preşedinta PNL, să-şi dea demisia. Nici lovitura dată bugetului partidului nu l-a impresionat, lăsându-i pe liberali să fie buni de plată pentru sutele de mii de euro din campania electorală aruncaţi pe apa sâmbetei conform strategiei electorale marca Falcă. Nici la Arad PNL nu stă prea bine la capitolul datorii, unii membri de partid spunând că acestea depăşesc bine suta de mii de euro. Dar, Falcă vrea să ajungă europarlamentar pentru a se bucura de imunitate în cazul în care DNA ar face ceva ca să scoată la lumină dosarele lui pe care le are dosite prin sertare. Aşa că, speră că dacă se dă a fi susţinătorul lui Ludovic Orban, dacă acesta va fi ales preşedinte al PNL, nu se vor anula alegerile interne de la Arad chiar dacă s-a încălcat statutul, iar Orban îl va putea ajuta să ajungă vicepreşedinte la nivel naţional şi îl va trimite în Parlamentul European.
Poate că Ludovic Orban nu a uitat ceea ce s-a întâmplat în urmă cu un an la lansarea candidaţilor PNL pentru alegerile locale. Gheorghe Falcă l-a marginalizat cu acea ocazie şi nu i-a pregătit un loc în primul rând pe scenă, deşi era reprezentantul conducerii PNL-ului, ci l-a trimis în ultimul rând, printre candidaţi. Despre felul cum l-a jignit Falcă pe Orban, fostul liberal Mihăiţă Calimente a povestit în urmă cu un an: Ludovic Orban l-a întrebat pe Falcă unde va sta pe scenă, iar acesta l-a trimis la primarul Caransebeşului, să-i găsească loc. „Ce treabă avea Vela, invitat și el, ca toți ceilalți? Evident, acesta i-a spus că nu știe de ce i-a spus Falcă să-l întrebe pe el. Până la urmă, unul dintre oamenii lui Falcă i-a găsit un scaun undeva în spate de tot, printre primari. Normal că s-a simțit jignit, locul lui ar fi fost între liderii partidului, lângă Blaga și Bolojan, doar este prim-vicepreședinte și, în plus, a fost trimis de către Alina Gorghiu, care este plecată în SUA. Mi-a spus că de o asemenea jignire nu a mai avut parte, așa că, deși bătuse 600 de kilometri ca să vină la Arad, a plecat”, a explicat Mihăiţă Calimente în urmă cu un an. Acum, după un an de zile, Falcă se face că a uitat cum l-a umilit pe Ludovic Orban şi se aşteaptă ca acesta să-i acopere derapajele politico-administrative de la Arad în schimbul unui sprijin pe care oricum Orban l-ar fi avut, având în vedere afinităţile sale cu vechi liberali cum sunt senatorul Ioan Cristina şi primarul Ineului, Călin Abrudan.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

20 − 18 =