Seara târziu, chemaţi în grabă, consilierii locali au votat tarifele de salubrizare: contractul este acordat fără licitaţie

Aseară, după ora 19,00, la Primăria municipiului Arad a fost convocată pentru ora 20,00, o şedinţă de îndată a Consiliului Local Municipal. Unicul proiect de pe ordinea de zi a fost aprobarea tarifelor de prestare a serviciului public de salubrizare menajeră în Municipiul Arad negociate cu Polaris M Holding SRL. Graba cu care a fost convocată această şedinţă, fără ca aleşii locali să primească în prealabil, conform normelor, documentele care urmau să fie dezbătute, ridică multe semne de întrebare. Deşi situaţia era cunoscută de conducerea Primăriei de mut timp, s-a preferat din nou încheierea pe ultima sută de metri a contractului de salubrizare.
Proiectul de hotărâre nr. 414/2017 privind aprobarea tarifelor de prestare a serviciului public de salubrizare menajeră în Municipiul Arad negociate cu Polaris M Holding SRL urmare a procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de concesiune, conform art. 65 din Legea nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii, a trecut cu unanimitate de voturi pentru ale consilierilor prezenţi.
În urma ședințelor de negociere tariful final obținut pentru prestarea serviciului public de salubrizare menajeră este de 168,50 lei/tonă fără TVA pentru colectarea și transportul deșeurilor municipale. Tariful încasat de la utilizatorii finali pentru precolectare, colectare și transportul deșeurilor municipale pentru persoanele fizice este de 4,10 lei /persoană/lună fără TVA iar pentru persoanele juridice tariful este de 58,97 lei/mc fără TVA.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

19 − fourteen =