Claudia Boghicevici vrea ca Aradul să fie un loc pentru tineri unde se vine, nu de unde se pleacă

Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a prezentat astăzi, împreună cu Marinel Henteş, director al AJOFM Arad, primarilor din judeţ, un proiect ambiţios de sprijinire a tinerilor inactivi să intre pe piaţa muncii, care va fi implementat şi la nivelul judeţului Arad.
Proiectul naţional INTESPO, iniţiat de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, are ca obiective integrarea pe piaţa muncii în special a tinerilor şomeri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani, cu nivel scăzut de competenţe şi cu dificultăţi de integrare socială. „Vrem ca tinerii noştri să îşi găsească loc de muncă acasă, vrem ca Aradul să fie un loc unde se vine, nu de unde se pleacă. Consiliul Judeţean a oferit sprijin şi găzduire pentru prezentarea proiectului reprezentanţilor primăriilor din judeţ, care au fost invitaţi ca parteneri în acest demers. Este foarte importantă şi contribuţia lor, ca autorităţi locale”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.
Proiectul, în valoare de 47 de milioane de euro, contribuie la instruirea unei reţele de sprijin, la nivel local, care să susţină implementarea modelului de intervenţie, în special pentru tinerii care nu sunt interesaţi să se înregistreze singuri sau nu pot din diferite cauze, să îşi găsească sau să îşi menţină un loc de muncă. Totodată, proiectul urmăreşte şi procesul de monitorizare a evoluţiei tânărului atât pe parcursul, cât şi după implicarea acestuia într-un program de măsuri active.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

18 + 16 =