Din excedentul bugetar, Consiliul Judeţean finanţează un studiu de trafic pentru construirea centurii de Est a municipiului Arad

Consiliul Judeţean Arad intenţionează să transfere din excedentul bugetar noi sume pentru realizarea obiectivelor de investiţii, precum şi pentru finanţarea proiectelor în derulare. Cea mai importantă alocare, în valoare de 50.000 de lei va fi pentru studiul de trafic pentru documentaţia tehnico-economică privind Centura Est Arad, care include şi un nou pod peste Mureş. „Este încă un pas important pentru construirea centurii de Est a municipiului, care va lega DN 7 de autostradă. Centura, care va porni din DN 7, între Mândruloc şi Vladimirescu, şi va traversa Mureşul, închide practic «inelul» din jurul municipiului şi rezolvă problema traficului greu. Dorim să realizăm această investiţie din fonduri europene, dar sunt anumite faze ale proiectului care trebuie finanţate din fonduri proprii”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Pentru realizarea investiţiei „Modernizare DJ 709G, inclusiv pod Mureş, pentru funcţiunea de centură Est Arad”, Consiliul Judeţean Arad doreşte să acceseze fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

7 + fifteen =