Neputinţă, neştiinţă sau rea credinţă? Vezi aici de ce a pierdut Aradul 12 milioane euro pentru CET

Telenovela de prost gust centrată în jurul CET Arad primeşte noi dimensiuni. O interpelare depusă de un deputat USR scoate la lumină faptul că neştiinţa, neputinţa sau reaua credinţă a administraţiei Aradului a provocat pierderea a 12 milioane euro pentru CET Arad. În loc să recunoască faptul că administraţia pe care o conduce s-a dovedit incapabilă să îndeplinească cerinţele legale pentru a primi banii, primarul Gheorghe Falcă a preferat să pericliteze siguranţa termică a arădenilor în plină iarnă, doar pentru a avea motiv să-şi acuze, fără temei, după cum se vede, adversarii politici.
Ministerul Energiei, ca răspuns la interpelarea deputatului USR Arad, Sergiu Cosmin Vlad, a comunicat că CET Arad SA a depus în trei ani la rând (2014, 2015, 2016) dosarul cererii de finanțare pentru 12 milioane de euro nerambursabili, dosar care a fost respins pentru neconformitate. CET Arad SA a fost inclusă în anul 2013 în Planul Național de Investiții din sectorul energetic, pentru acordarea unui număr de 628.848 de certificate verzi (în valoare de aproximativ 12 milioane de euro) aferente investiției „Centrală de cogenerare cu turbină pe gaze și recuperare de căldură”. Pentru a beneficia de acești bani nerambursabili, având în vedere că finanțarea se face ex-post, primăria trebuia să demareze investiția pe bani proprii sau pe credit, urmând să primească apoi fondurile investite.
În urma afirmațiilor primarului municipiului Arad, care refuză să recunoască pierderea finanțării din cauza lipsei oricărui demers al administrației locale pentru efectuarea investiției, USR a solicitat explicații oficiale Ministerului Economiei. „Administrația locală nu a fost interesată să facă investiția la CET, pentru a reduce factura la întreținere a multor arădeni și a beneficia de cele 12 milioane de euro nerambursabili. A preferat în schimb să împrumute 20 de milioane de euro pentru proiectul regenerării urbane. În loc să ia decizii și să administreze orașul în favoarea cetățenilor, edilul nostru face politică și este expert în scuze și dezinformare”, a declarat Sergiu Vlad, deputat USR Arad.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

three + 18 =