Angajații ANAF se pregătesc de grevă. Motivul? Muncesc suplimentar sute de mii de ore pe lună

Angajații ANAF sunt insuficienți și în acest domeniu se vor face și concedieri. Totul se întâmplă în condițiile în care aceștia muncesc, la nivel național, sute de mii de ore suplimentare pe lună.
Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe s-a reunit în şedinţă extraordinară pentru a analiza declaraţiile publice privind reducerile de personal, în condiţiile în care sistemul fiscal de colectare şi administrare a bugetului naţional al României are un deficit de aproximativ 3700 de funcţionari publici, generat de lipsa angajărilor de aproximativ șapte ani. Deficitul de personal a generat un volum mare de muncă care nu a putut fi acoperit prin acordarea de timp liber corespunzător, dar nici nu este plătit în consecinţă. Totalul orelor suplimentare efectuate, la nivel naţional, este de 742.500 ore/lună, însemnând un total de 17.820.000 lei neachitaţi lunar salariaţilor din sistemul fiscal din România.
Pe lângă personalul insuficient, sistemul fiscal din România se confruntă de o lungă perioadă cu dotări materiale total insuficiente (calculatoare, softuri etc.) şi condiţii uneori improprii pentru desfăşurarea activităţii (sedii insalubre, lipsa spaţii arhivare etc.).
În perioada 8-10 noiembrie 2018, Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe a purtat discuţii cu ministrul finanţelor publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici, aducându-i la cunoştinţă că există premisele declanşării unui conflict de muncă la nivel naţional, care poate duce la blocarea activităţii de colectare şi administrare a veniturilor la bugetul statului.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

two + 3 =