Ghinion pentru un român: permisul de conducere din Statele Unite ale Americii era fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat un bărbat din România care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere din Statele Unite ale Americii fals.
În această dimineață, în jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I – Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român în vârstă de 46 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz tip C220 CDI, înmatriculat în România. La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a arătat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din statul Florida – Statele Unite ale Americii şi un document „International Drivers Licens” în care sunt înscrise aceleaşi date ca şi în permisul pe care îl avea. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false. În plus acestea nu sunt eliberate de o autoritate recunoscută de către statul român. Extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere. Bărbatul a declarat că a obţinut permisul de conducere în urma unui examen, pe numele lui fiind eliberate cele două documente și nu ştia că acestea nu sunt recunoscute de statul român.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

three × 2 =