[VIDEO] Poliția arădeană își mută arestul la Timișoara. Și SRI pleacă de pe Vârful cu Dor

Foto: Arhiva

Inspectoratul de Poliție Județean Arad și SRI se vor muta din clădirea în care se află, dar deocamdată nu se știe locația. În câteva luni, cele două instituții vor trebui să plece de pe strada Vârful cu Dor. Mutarea este doar temporară, deoarece a fost accesat un proiect cu finanțare europeană care va duce la modernizarea sediului poliției arădene și SRI.
Clădirea a fost construită în anul 1980 și de atunci nu a mai fost reabilitată. Există birouri în care condițiile de muncă ale polițiștilor sunt improprii, unii dintre ei glumind că au aer condiționat non-stop, deoarece ferestrele nu se închid bine. „18 luni durează efectiv lucrările”, a declarat comisar șef de poliție Ioan Marcu Tamaș. Deocamdată se întocmește caietul de sarcini și urmează încărcarea lui pe SICAP. Inspectoratul de Poliție Județean Arad și SRI trebuie să se mute temporar din clădire pe timpul lucrărilor. Au fost notificate celelalte instituții din cadrul ministerului și s-au solicitat informații dacă există spații libere în care poliția arădeană ar putea să se mute. „În ceea ce privește arestul o să raportăm această problemă și suntem în contact permanent cu IGPR și probabil o să facem un transfer către Timișoara în această perioadă”, a declarat comisar șef de poliție Ioan Marcu Tamaș.
Proiectul „Lucrări de reabilitare termică și modernizare spații de lucru la I.P.J. Arad și U.M. 0556 Arad” va fi implementat de către Inspectoratul de Poliție Județean Arad și Unitatea Militară 0667 Timișoara – sediul secundar din Arad. Finanțarea nerambursabilă se acordă în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală este de 35.869.152,05 lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 26.039.578,20 lei. Proiectul va fi implementat pe parcursul a 32 de luni și vizează reabilitarea termică și energetică prin îmbunătățirea izolației termice, anveloparea fundației și a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare, termoizolarea și înierbarea parțială a terasei, precum și reabilitarea instalațiilor de încălzire a apei, reabilitarea sistemelor de ventilare și climatizare, achiziționarea de centrale fotovoltaice, instalarea de panouri solare pentru prepararea apei calde și de panouri fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie electrică, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață prin tehnologie LED, achiziționarea și instalarea unor sisteme inteligente pentru gestionarea energiei electrice. Vor fi executate lucrări de modernizare a clădirilor, printre acestea numărându-se optimizarea spațiilor de lucru, a zonelor administrative, a zonelor de acces, recompartimentarea și refacerea finisajelor interioare, înlocuirea instalațiilor electrice, refacerea rețelei voce/date, a instalației de alimentare cu apă rece și de colectare a apelor reziduale și pluviale, a sistemului de iluminat, a celui de supraveghere video precum și a sistemului de semnalare a incendiilor.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

17 + 18 =