Frontiera cu Ungaria, luată cu asalt la Turnu: Optsprezece cetățeni din Siria, Iran și Irak au încercat să treacă pe jos în țara vecină

Foto: Arhiva

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat optsprezece cetăţeni din Siria, Iran și Irak, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în vestul Europei.
În data de 19.02.2020, în jurul orei 22.00, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, optsprezece cetăţeni străini, bărbaţi, femei şi copii, care se îndreptau pe jos spre teritoriul Ungariei. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Turnu, pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni din Siria, Iran şi Irak, cincisprezece adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 ani şi trei minori între 10 luni şi 17 ani. Una dintre persoane, o femeie în vârstă de 29 de ani, a acuzat o stare de rău, fapt pentru care a fost chemat un echipaj medical, nefiind necesară transportarea acesteia la o unitate spitalicească. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

17 + 6 =