Este oficial: 300 de oameni rămân șomeri. Continental pleacă de la Nădab

Fabrica firmei Continental de la Nădab, care a început să funcționeze în anul 2005, pleacă și 300 de persoane rămân șomeri.
Continental anunță transferul activităților sale de la fabrica de sisteme de inducție din Nădab la locația de producție de furtunuri din cauciuc de încălzire/răcire din Carei. Transferul operațional se va face treptat și se va încheia la mijlocul anului 2022.

„Volumele pentru sistemele de inducție a aerului și sistemele de răcire și încălzire scad constant din cauza schimbării industriei auto către vehicule electrice. Astfel, căutăm noi soluții inovatoare care să ne permită noi oportunități de colaborare”, explică Bogdan Ureniuc, directorul general al unităților de producție din Nădab și Carei.

Peste 300 de angajați ai fabricii din Nădab vor fi afectați de acest transfer al activităților. Angajaților afectați li se va oferi opțiunea de relocare de la Nădab la Carei, în timp ce o parte mică a acestora va fi relocată la Timișoara.

„Această decizie nu a fost ușoară, dar a fost una, din păcate, necesară. Le-am explicat angajaților motivele care stau la baza ei, precum și pașii următori care vor fi luați. Vom discuta cu fiecare despre oportunitățile individuale pe care le are și le vom oferi sprijin pentru a-și găsi alte slujbe”, explică Bogdan Ureniuc, directorul unităților de producție din Nădab și Carei. Compania va oferi un pachet compensatoriu pentru restrângerea activității în conformitate cu reglementările legislative locale acelor angajați care nu vor dori să se transfere.

În locația din Nădab sunt realizate furtunuri curbate, drepte și convolute pentru inducția aerului. Fabrica produce aproximativ 13 milioane de produse în fiecare an pentru mașini de pasageri, autovehicule hybrid și vehicule comerciale. În unitatea de producție din Carei sunt fabricate furtunuri din cauciuc de încălzire/răcire, precum și furtunuri pentru inducția aerului. Aici sunt produse aproximativ 27 milioane de piese pe an pentru mașini de pasageri și vehicule comerciale.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

three + six =