Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad aduce un aport substanţial în cercetarea terapiei personalizate a cancerului

 photo cercetare-cancer_zpsfeb6f6d9.jpg

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad implementează, în perioada 2013-2014, un important proiect de dezvoltare a infrastructurii de cercetare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria în valoare de 1.948.824 Euro.

Proiectul cu titlul „Platforma de Cercetare Integrată Transfrontalieră pentru Identificarea Proceselor Celulare ca ţinte Potenţiale pentru Terapia Personalizată a Cancerului” se derulează în parteneriat cu Universitatea din Szeged, Centrul de Cercetări Biologice al Academiei Maghiare şi cuprinde activităţi multiple, pornind de la dezvoltarea unei platforme de cercetare transfrontaliere comune cu partenerii maghiari, respectiv achiziţionarea unor echipamente de cercetare performante, conforme cu standardele europene, la realizarea unor activităţi de cercetare complexe pentru identificarea proceselor celulare ca ţinte potenţiale pentru terapia personalizată a cancerului. „Până în prezent am finalizat realizarea unei biobaze cu animale de laborator la standardele europene, dotată cu sisteme de cazare controlate electronic. De asemenea, am completat platforma de microscopie electronică, şi am achiziţionat un microscop confocal performant şi un sistem de imagistică in vivo. În anul 2013, Universitatea noastră a realizat, împreună cu partenerii săi din proiect, specializarea a peste 60 de tineri cercetători români, în cadrul unei şcoli de vară transfrontaliere pentru iniţierea acestora, în tehnici de microscopie şi cercetare imagistică de nivel european. În conextul creşterii incidenţei cancerului în regiune, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad îşi va aduce un aport substanţial la elucidarea unor mecanisme celulare şi moleculare, care vor sta la baza construirii unor terapii personalizate în cancer şi care vor spori substanţial eficacitatea tratamentului chimioterapeutic al pacienţilor neoplazici”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, managerul proiectului.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici