RL: Putin are undă verde de la Parlament să intervină militar în Ucraina, însă nu a luat nici o decizie. Băsescu denunţă agresiunea rusă

 photo logo_rl_zps503752ca.jpg

UPDATE. Ambasadorii celor 15 ţări membre ale Consiliului de Securitate al ONU au început sâmbătă consultări cu uşile închise la New York asupra situaţiei din Ucraina şi Crimeea, informează AFP, citată de Agerpres.

Reuniunea, a doua convocată de urgenţă în ultimele două zile asupra acestui dosar, a fost cerută de Marea Britanie după ce Moscova a început să ameninţe cu o intervenţie militară rusă, scrie site-ul partener http://www.romanialibera.ro

“Suntem foarte preocupaţi de situaţie, în special evenimentele din ultimele 24 de ore”, a explicat ambasadorul britanic Mark Lyall Grant, intrând în sala de Consiliu.

UPDATE. Armata ucraineană a fost plasată în stare de alertă, a anunţat sâmbătă preşedintele interimar Oleksandr Turcinov, la scurt timp după votul din parlamentul rus ce autorizează “recurgerea la forţele armate” în Ucraina.

Preşedintele ucrainean s-a exprimat după o reuniune a consiliului de securitate şi apărare naţională, în timp ce situaţia se degradează rapid în Crimeea, peninsula rusofonă a Ucrainei pradă tensiunilor separatiste, notează AFP.

UPDATE. România nu este afectată direct de situaţia din Ucraina şi nu există riscuri imediate la adresa securităţii naţionale a ţării, este una dintre concluziile şedinţei de lucru convocate sâmbătă seara de preşedintele Traian Băsescu cu structurile de securitate naţională.

De asemenea, România nu a ridicat gradul de alertă al structurilor de securitate naţională, informează preşedinţia într-un comunicat de presă.

UPDATE. Parlamentul de la Kiev (Rada Supremă) se va reuni duminică în şedinţă extraordinară pentru a lua în discuţie problema instituirii ‘stării de urgenţă sau de război’ în Ucraina, a anunţat sâmbătă seara vicepreşedintele legislativului de la Kiev, Ruslan Koşulinski, citat de agenţia de presă ucraineană Unian, citată de Agerpres.

În cazul în care Consiliul ucrainean pentru securitate şi apărare naţională, care se va reuni sâmbătă, va lua decizia introducerii ‘stării de urgenţă sau de război’, această decizie trebuie examinată în parlament, a precizat Koşulinski. El a mai declarat că ‘ceea ce se petrece acum nu mai este o simplă anexare, ci este deja amestec, sunt forţe armate’.

UPDATE. Miniştrii de Externe din statele membre ale Uniunii Europene se vor reuni luni pentru a discuta despre situaţia din Ucraina. Reuniunea este programată luni la ora 13.00 (14.00, ora României), la Bruxelles

Citiți continuarea articolului aici: http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/update-foto-putin-are-unda-verde-de-la-parlament-sa-intervina-militar-in-ucraina-insa-nu-a-luat-nicio-decizie-basescu-denunta-agresiunea-rusa-327544.html

Comentarii

comentarii

2 COMENTARII

  1. atata vreme cat nu porneste un alt razboi mondial sau cat nu ne calca in picioare rusii…sau alte natii…din partea mea n-au decat sa faca ce-or vrea…

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

eighteen + 10 =