Recenzie Irrational Man

Irrational Man este o dramă scrisă și regizată de Woody Allen. Filmul este ultima producție a lui Jack Rollins, înainte ca de moartea acestuia în iunie 2015. Jack Rollins a produs filmele lui Woody Allen din anii ‘70.

irrationalman1

Abe Lucas, un profesor de filozofie dintr-un umil campus universitar din New England, se află în mijlocul unei crize existențiale. Atunci când intră într-o relație cu una dintre studentele sale, Jill Polland și găsește un nou scop pe care să-l dea vieții sale. În timp ce luau cina, Jill și Abe aud fără să vrea conversația unei femei, care se plângea de faptul că va pierde lupta pentru custodia copiilor săi din cauza unui judecător neetic. Abe este tulburat de nedreptatea judecătorului și decide în secret să o ajute pe femeie. Având în vedere că el are nici o legătură cu femeia în cauză, nu va fi suspectat dacă va omorî judecătorul.

irrationalman2

Abe fură cianură din laboratorul științific al facultății și află care sunt tabieturile judecătorului, apoi îl otrăvește. Oamenii din jurul lui Abe descoperă indicii incriminatorii, însă decid să nu îl toarne la poliție. Însă, când un om nevinovat este acuzat, Jill insistă ca Abe să se predea, altfel va merge personal la poliție să le spună adevărul. Cum Abe a început recent să se bucure de viață, se află în fața unei decizii grele.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici