[VIDEO] Furtună catastrofală peste Arad: pomi rupţi, acoperişuri aruncate peste maşini, panouri publicitare răsturnate

O furtună puternică s-a abătut astăzi asupra Aradului. Vântul violent a provocat multe probleme, practic pe toata suprafaţa municipiului Arad dar şi în multe localităţi din judeţ. În Aradul Nou, vântul a rupt copaci şi i-a aruncat pe carosabil şi peste maşini. Firele de curent din faţa unei case, pe Calea Timişorii, s-au atins, provocând scântei violente, doar norocul făcând să fie evitat un incendiu devastator. Parcarea de la Lidl din Aradul Nou a fost măturată de rafale puternice, stâlpii metalici de iluminat vibrând periculos. În plin centrul Aradului, Bulevardul Revoluţiei a fost acoperit de crengile rupte. Vântul a spulberat scaunele de pe terasa din zona Libelula şi le-a aruncat peste şosea, între liniile de tramvai. Mai multe panouri publicitare au fost rupte sau culcate la pământ, inclusiv în sensul giratoriu de la Podgoria, în faţa catedralei ortodoxe. Acoperişuri au fost luate de vijelie, fiind aruncate peste case vecine, peste autoturisme sau în copaci. Practic, nu există zonă din oraş neafectată de furtuna puternică.
Vântul a făcut ravagii şi în judeţ. Furtuna s-a apropiat de Arad dinspre vest, şoseaua dinspre Felnac spre Zădăreni şi Arad fiind efectiv măturată de rafalele violente care au aruncat peste carosabil vegetaţie uscată, crengi şi alte resturi vegetale care au dat de furcă şoferilor prinşi în trafic de furtună. Şoseaua Arad-Timişoara a fost de asemenea afectată, mai mulţi copaci fiind rupţi şi aruncaţi pe carosabil. Pe Valea Mureşului, au fost consemnate distrugeri în mai multe localităţi. La Odvoş, un copac a căzut iar la Căpruţa alt copac s-a prăvălit peste un autoturism. Copaci căzuţi peste maşini au fosat şi pe drumul spre Feredeu, la Şimand şi în alte localităţi ale judeţului. La Moneasa şi Sebiş vântul a făcut prăpăd iar şoseaua Şiria-Arad este blocată. Bilanţul pagubelor provocate de furtuna violentă care a durat doar 15-20 de minute urmează să fie stabilit. Vom reveni.

UPDATE: În Aradul Nou, un acoperiş din tablă, în zona magazinului Lanţul, a căzut peste o maşină. Mai multe acoperişuri au fost luate de vânt. Crucea de pe Catedrala Veche a căzut, luată de furtună. Şi biserica din Sâmbăteni a rămas fără turlă şi o parte din acoperiş. Fiecare minut aduce noi detalii despre daune provocate de furtună în municipiul şi judeţul Arad.

UPDATE: Din nefericire, furtuna a făcut o victimă în judeţul Arad. Este vorba despre o femeie, ucisă la Moneasa de o creangă dintr-un copac rupt de furtună.

UPDATE: Conform Poliţiei, există mai multe drumuri blocate de furtună, în zona Moneasa, Sebiş, Aşlmaş, Gurahonţ.
Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

nineteen + 6 =