O nouă captură a Poliţiei de Frontieră: 19 irakieni prinşi pe câmp la Curtici

Migranţii şi-au schimbat ruta prin care încearcă să forţeze frontiera cu Ungaria, de la Nădlac, la Curtici. Toţi cei prinşi de Poliţia de Frontieră sunt solicitanţi de azil în România.
În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat ieri nouăsprezece cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară. Aceştia se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria şi au fost reţinuţi la aproximativ 500 de metri interior faţă de linia de frontieră. În urma primelor cercetări s-a stabilit că sunt cetăţeni din Irak, patru femei, unsprezece bărbaţi şi patru minori, solicitanţi de azil în România, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani, iar minorii între 2 si 16 ani. La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă. Ei au spus că au călătorit cu taximetrele până în Curtici, de unde au mers pe jos până în momentul reţinerii.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor 19 irakieni actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

4 × 1 =