Falcă, din nou în filme paralele: Campioană la demolat stadioane, municipalitatea se laudă că va continua sprijinirea sportului arădean

Foto: FB

Vizita preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, la Arad, a prilejuit şi o întâlnire a acestuia cu primarul Gheorghe Falcă. În loc să explice cum a reuşit, în cei 13 ani de mandat, să devină campion naţional la demolat stadioane şi la acceptarea tergiversărilor de ani de zile la renovarea principalei arene a oraşului, primarul s-a lăudat cu aşa-zisul sprijin pe care îl acordă mişcării sportive. Primăria municipiului Arad spune că va continua să sprijine fenomenul sportiv la nivel local, atât prin finanțări directe cât și prin investiții în bazele sportive. Alături de complexele sportive care vor apărea în Micălaca și pe Mărului, refacerea stadionului „Francisc Neuman” (lucrare estimată a se finaliza în primăvara anului viitor), Primăria anunţă că la până finele acestui an vor fi încheiate și lucrările la stadionul „Motorul”. Când i-a precizat aceste aspecte lui Răzvan Burleanu, Gheorghe Falcă a omis să mai spună câte stadioane a demolat, printre care şi celebrul „Vagonul”, leagăn al fotbalului românesc, cum nu a spus nici de ce a tolerat întârzierea lucrărilor la refacerea arenei „Francisc Neuman”.
Fără să cunoască aceste aspecte din viaţa reală, Răzvan Burleanu s-a arătat extrem, de satisfăcut de filmul paralel prezentat de Gheorghe Falcă. Chiar a atins probleme de legislaţie care, în opinia sa, ar sprijini mişcarea sportivă. Președintele FRF este de părere că existenţa unei legi unitare în sport ar rezolva multe dintre aceste neajunsuri și îngrădiri de care se lovesc administraţiile locale când vine vorba despre finanţarea activităţilor sportive. În contextul finațărilor directe către diverse activități sportive, primarul Falcă, demolatorul de stadioane şi amator de sporturi preponderent feminine (vezi foto), a declarat: „Vreau să sprijin fotbalul feminin atât din necesitate, cât și strategic vorbind”. Această afirmație i-a adus edilului felicitări din partea președintelui FRF, care a afirmat că în ultimii trei ani fotbalul feminin a câștigat tot mai mult teren în rândul tinerelor. „Sunt fericit că ați luat această decizie. Dacă acum trei ani de zile erau 2000 de practicante ale acestui sport, azi vorbim despre 52.000 de femei care joacă fotbal”, a declarat Răzvan Burleanu.
Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a fost prezent la Arad pentru a participa la deschiderea oficială a cursului de specializare „Management sportiv – Administrator structuri sportive”, organizat de Federația Română de Fotbal la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

20 − four =