Crizele lui Gheorghe Falcă: primarul Aradului a decis că „România e în criză”, deşi are cea mai mare creştere economică din UE

Gheorghe Falcă a fost de acord cu scăderea salariilor şi pensiilor în Guvernarea Boc, însă se opune scăderii impozitului pe venit de la 16% la 10%, ceea ce ar aduce mai mulţi bani în buzunarele agenţilor economici, dar şi ale românilor. Edilul Aradului motivează că Aradul va avea un buget mai mic cu 16 milioane de euro, însă uită să spună că în ultimii ani, Aradul a avut excedent bugetar. Adică, a avut mai mulţi bani decât a putut cheltui. Supărat pe social-democraţi, Gheorghe Falcă a decis că România a intrat în criză, cu toate că are cea mai mare creştere economică din UE.
În şedinţa de Consiliu Local Municipal care a avut loc ieri, înainte de a supune votului ordinea de zi, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a făcut o informare cu privire la impactul codului fiscal asupra municipiului Arad, declarându-se profund nemulţumit de aceste modificări. Principala nemulțumire este că, de anul viitor, impozitul pe venit va scădea de la 16 la 10%, Această măsură va da peste cap bugetul Primăriei Municipiului Arad. „Cu regret trebuie să spun că municipiul Arad va fi afectat cu 16 milioane de euro. Să pierzi aceşti bani anual, înseamnă enorm de mult. Această pierdere ne duce cel puţin cu zece ani în urmă.”, a subliniat edilul Gheorghe Falcă. „Viitoarea Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului va intra masiv cu bocancii aministraţia locală şi în celelalte instituţii.”, este de părere Falcă.
Primarul municipiului Arad şi-a încheiat intrevenţia din debutul şedinţei ordinare de marţi afirmând că „Măsurile luate de Guvernul României spun multe despre respectul faţă de cetăţeni, faţă de administraţie. Este o confirmare a faptului că acest Guvern a dus România în criză. O astfel de decizie se ia numai când recunoşti o stare de criză”.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

4 × five =