Noroc cu excedentul bugetar, altfel se apela la voluntari cu extinctoare la Spitalul Judeţean

Consiliul Judeţean a reuşit să găsească moduri de a scăpa de imensul excedent bugetar, de peste 22 milioane de euro. Pentru că există bani, s-a decis, în şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean, alocarea sumei de 155.000 lei pentru achiziţionarea serviciilor de elaborare documentaţii în vederea obţinerii Autorizaţiei pentru Securitate la Incendiu.
Cu această ocazie, s-a aflat că spitalul funcţionează fără această importantă autorizaţie, fapt care se pare că nu a deranjat pe nimeni din cei din fruntea Consiliului Judeţean până acum. Dar suma de aproximativ 33.000 euro nu este alocată pentru dotări sau alte demersuri ci doar pentru achiziţionarea de servicii de elaborare de documentaţii, adică pentru formalităţi mai mult sau mai puţin birocratice. Probabil că dacă nu se găseau aceşti bani, se apela tot la vreo ONG cu voluntari pentru a studia unde trebuie amplasate extinctoare şi dispozitive de stingere a incendiilor prin clădirile spitalului. Conducerea CJA se laudă cu marea realizare de a aloca peste 33.000 euro pentru cei care vor întocmi documentaţia care va sta la baza obţinerii Autorizaţiei pentru Securitate la Incendiu la spital. „Cred că este important de spus că astăzi foarte puţine dintre spitalele din România sunt conforme cu standardele ISU. Ele au fost construite cu zeci de ani în urmă, unele sunt chiar în clădiri mai vechi de o sută de ani, iar regulile de dată recentă şi care se schimbă frecvent ar presupune nişte circuite şi căi de evacuare care trebuie amenajate ulterior. Este nevoie de aceste investiţii pentru siguranţa pacienţilor şi a cadrelor medicale. Înţelegem acest lucru”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele CJA. Acesta nu a explicat de ce Spitalul Judeţean din Arad nu se numără printre spitalele autorizate ISU de care amintea şi cum de nu s-a luat până acum nici o măsură pentru asigurarea siguranţei pacienţilor şi cadrelor medicale, de care vorbeşte în declaraţia sa.
Studiul pentru siguranţa împotriva incendiilor, care va fi efectuat acum pentru modica sumă de 155.000 lei, adică aproximativ 33.000 euro, va viza unele clădiri din incinta Spitalului iar banii vor fi alocaţi din excedentul bugetar al anilor precedenţi.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

14 − one =