Ţeapă de proporţii: 8.000 de euro pentru două permise de şedere italiene false

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat două femei din Sri Lanka, încercând să iasă din România, folosindu-se de documente de călătorie srilankeze şi permise de şedere italiene ce aparțineau altor persoane.
În această dimineaţă, la ora 02.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasagere într-un tren internaţional, două femei care s-au legitimat cu paşapoarte emise de autoritățile din Sri Lanka şi permise de şedere italiene. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele prezente în punct nu corespund la fizionomie cu cele din fotografiile aplicate în documentele prezentate la control. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cele două femei sunt din Sri Lanka, în vârstă de 43 ani, respectiv 46 de ani şi au intrat legal în România în baza paşapoartelor personale şi a unor vize valabile. Ele au declarat că au recurs la această metodă pentru că nu dețineau documente care să le permită să călătorească în Spaţiul Schengen. În cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că acestea doreau să ajungă în Italia, iar documentele prezentate au fost obținute de la un bărbat cu 8.000 de euro.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei femeilor şi le-au întocmit acestora acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

fourteen − seven =