Opinie medicală gratuită pentru transplantul de păr: un reputat doctor din Turcia vine la Constanţa

În data de 20 octombrie 2018, dr. Vedat Tosun, unul dintre cei mai cunoscuti specialiști în transplant de păr din Turcia, vine la Constanţa, pentru a oferi gratuit a doua opinie medicală pacientilor din România care au probleme cu podoaba capilară. Evenimentul de second opinion va avea loc la oficiul din Constanţa al Medical Park – bd. Mamaia nr. 231, et. 3 (interfon 033). Pacienţii se pot programa prin telefon la 0727593533, prin e-mail – office@medicalparkromania.com sau online, pe website-ul oficial.

Soluție optimă pentru transplantul de păr

Mulți pacienți se întreabă care sunt modalitățile de transplant de păr și care soluție este cea mai eficientă. Există două moduri diferite de transplant de păr: FUT (transplant de unitate foliculară) și FUE (extragerea unității foliculare). Metoda cea mai efecientă și utilizată în transplantul de păr este FUE, deoarece, la ora actuală este cea mai avansată tehnologie în domeniu.
Metoda FUE (Follicular unit extraction sau Follicular transfer) este transplantul de foliculi de păr (grefe), de la regiunile post-auriculare bilaterale și scalpul parietal cu micro-motor, unul câte unul, la zonele de chelie sau de subțiere a părului.
O grefă implică un folicul de păr, care se găsește în foliculi unici, dubli sau multipli. Acestea sunt toate denumite grefe. După determinarea numărului de grefe care urmează să fie transplantate, acest număr este înmulțit cu 2,5 și, astfel, se calculează numărul mediu de fire de păr care urmează să fie transplantate.
Pacienții se întreabă de ce să apeleze la metoda FUE. Răspunsul este simplu: nu apar cicatrici remarcabile după operația FUE, nu apare durere postoperatorie, pacientul poate relua viața obișnuită mai ușor, grefele pot fi colectate și transplantate în orice număr prin tehnica FUE, întrucât structura site-ului donatorului nu este afectată, pot fi efectuate și 2 sau 3 sesiuni și nu este nevoie de spitalizare în cursul postoperator, pentru ca operația FUE să fie mai preferabilă.
Durata transplantului de păr depinde de dimensiunile zonei de transplant și va ajunge la aproximativ 4-8 ore, dacă va fi efectuată de o echipă de experți. După transplantul propriu-zis, pacientul urmează procedura de follow-up, pentru încă două zile, după care este externat.
În general, o singură sesiune este suficientă pentru transplantul de păr, însă în funcție de calitatea părului din zona donatorului, se va determina numărul sesiunilor pentru zona de implantare. Dacă o sesiune nu a fost suficientă, este posibil să se implanteze după șase luni de la prima operație.
Foliculii de păr transplantaţi încep să crească părul nou la sfârșitul celei de-a treia luni; 60% din foliculii de păr sunt activi în a 6-a lună, 70% în a 7-a lună și 100% la sfârșitul lunii a 12-a.
Dar, există riscul ca părul transplantat să cadă? Nu, el nu va cadea, deoarece firele de păr transplantate nu au nicio genă care predispune la cădere.
În operațiile de transplant de păr, dimensiunile zonei de cădere a părului, numărul de foliculi care trebuie transplantate, numărul de sesiuni, starea părului în zona donatorului sunt factori importanți în determinarea costului.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

four + eleven =