[VIDEO]O familie de traci a blocat intrarea în țară: a fost reținută la Nădlac

Foto: Arhiva

Incredibil, dar adevărat: o familie cu trei copii a fost reținută duminică seara de către polițiștii de frontieră maghiari pentru că la întoarcerea în România s-au declarat traci. Ei au refuzat să prezinte vreun document de identitate. Întregul eveniment a fost transmis live pe Facebook.
Cei cinci români s-au prezentat pentru a intra în țară la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-autostradă, cu un autoturism cu numere de înmatriculare „TRACIA”. Polițiștii de frontieră nu au reușit să comunice cu familia de români, care s-a încuiat în autoturism și au blocat intrarea în România. S-a solicitat ajutorul polițiștilor de frontieră români, care au deschis mașina și l-au imobilizat pe bărbatul de 35 de ani, scrie lugoj.info.
Polițiștii de frontieră români au verificat în baza de date și au constatat că cei cinci români care s-au considerat traci și se întorceau acasă, veneau din Danemarca. Aceștia au locuit în comuna Fârdea. Ei nu aveau documente de identitate nici personale, nici pentru autoturism, ci doar niște hârtii fără valoare. Aceștia au fost reținuți în Ungaria, iar cercetările continuă.

UPDATE:

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea a emis un comunicat de presă în legătură cu familia de traci care s-a întors în România. Cei cinci membri ai familiei au călătorit cu un autoturism radiat din circulație, nu aveau acte de identitate legale, iar șoferul mașinii era agresiv. „În data de 01.11.2020, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, cinci persoane, doi adulţi şi trei minori, călătorind cu un autoturism marca Nissan. Cu ocazia controlului pentru ieşirea din Ungaria, respectiv intrarea în România, poliţiştii de frontieră maghiari şi români au constatat faptul că documentele prezentate nu sunt recunoscute de autorităţi, iar autoturismul cu care persoanele călătoreau este radiat din circulaţie. În cadrul verificărilor suplimentare s-a stabilit că cei cinci sunt cetăţeni români, doi adulţi, în vârstă de 31 şi 35 de ani şi trei minori, cu vârste cuprinse între 7 luni şi 8 ani. După stabilirea identităţii, procedură necesară pentru permiterea intrării în România şi continuării călătoriei, poliţiştii de frontieră au permis intrarea în ţară cetăţenilor români. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi cu numere de înmatriculare false şi participaţie improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun. Menţionăm că, pe timpul derulării verificărilor, persoanele adulte au refuzat să colaboreze cu autorităţile maghiare pentru stabilirea identităţii, motiv pentru care acestea au fost oprite pe teritoriul statului vecin, pentru verificări suplimentare, iar pentru că şoferul s-a manifestat agresiv, a fost imobilizat de colegii maghiari”, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

ten + 9 =