A murit o cunoscută actriță din Arad: avea 53 de ani

Loredana Alexandrescu, actriță la Teatrul de Marionete din Arad, a murit la 53 de ani. „S-a lăsat azi, definitiv, cortina peste viața unui om bun, generos, cu suflet cald și plin de compasiune. A unui om care a iubit teatrul și copiii. A iubit lumea așa cum e ea: cu bune și rele. Rămas bun, Loredana Alexandrescu! Nu te vom uita niciodată! La fel cum nu vom uita zecile de povești cărora le-ai dat viață în aproape trei decenii de teatru. Drum lin, colegă dragă!”, au scris colegii săi din echipa Trupei Marionete.
Loredana Alexandrescu s-a născut în 16 februarie 1968, la Reșița și a urmat cursurile Secției de Artă teatrală și cinematografică a Universității Ecologice din București. Și-a început cariera artistică la Teatrul „Ion Vasilescu” din Giurgiu și a activat, mai apoi, la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești și la Teatrul de Stat din Reșița. Din 1998, numele ei este legat de scena arădeană. Trupa Marionete a fost locul în care întruchipat zeci de roluri în spectacole precum „Croitoraşul cel viteaz”, „ Spărgătorul de nuci”, „Fetița cu chibrituri” „D-l Goe şi Vizita” sau „Greuceanu”.
„Teatrul din Arad este în doliu. Colega noastră, actor-mânuitor, Loredana Alexandrescu a trecut la cele veșnice. Sunt momente grele pentru colegii noștri de la teatrul de marionete, dar și pentru noi toți, cei din teatrul arădean, care i-am fost colegi în ultimii ani. Loredana a fost o actriță profundă și sensibilă, de o umanitate rar întâlnită, blândă și generoasă, capabilă de trăiri scenice intense. Loredana va rămâne în conștința noastră un profesionist si un om remarcabil, iar plecarea ei va lăsa un gol ireversibil în sufletul și memoria noastră. Drum lin și luminos, Loredana! Dumnezeu sa te ocrotească în pace!”, a scris pe contul său de Facebook directorul Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad, Bogdan Costea.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

five × 5 =