Se rupe PNL Arad? Falcă o dă la întors și sare pe șest în barca lui Cîțu

Foto: Arhiva

Gheorghe Falcă, președinte PNL Arad, a declarat ieri că nu le recomandă colegilor săi de organizație cu cine să voteze la congresul PNL, putând să aleagă pe Ludovic Orban sau pe controversatul premier, Florin Cîțu. „Eu nu m-am pronunțat și cred că nu o să mă pronunț. Așa am convenit cu colegii de la Arad, îi așteptăm pe cei doi candidați să vină cu moțiunile, iar fiecare delegat va vota conform propriei conștiințe. Trebuie să vedem ce înseamnă un om pentru societate. Poate să greșească și să plătească. Florin Cîțu a greșit acum 20 de ani și a plătit. E bine că nu a făcut în calitate de prim-ministru”, a spus ieri Gheorghe Falcă la România TV.
Senatorul Ioan Cristina s-a declarat direct susținător al lui Ludovic Orban și a semnat moțiunea șefului PNL. (Vezi aici: https://dev.arad24.net/2021/08/17/senatorul-ioan-cristina-anunta-ca-il-sustine-pe-ludovic-orban/).
Alături de senatorul liberal sunt mai mulți membri liberali arădeni, care au fost apropiați ai lui Ludovic Orban dinainte de unificarea cu PDL, printre care și primarul orașului Ineu, Călin Abrudan.
Numai că Gheorghe Falcă a sărit astăzi pe șest în barca lui Cîțu. A anunțat chiar premierul în această seară la postul TVR 1: „Am și eu o strategie (n.r. când a luat decizia de a candida la șefia PNL). Ideea era. Am plecat la drum cu câțiva colegi, am astăzi alături de mine 35 de filiale, chiar 36. L-am convins pe domnul Falcă. Oamenii au venit alături de mine”.
Acest lucru înseamnă că în PNL Arad situația nu este chiar prietenoasă, iar scindarea filialei este doar o chestiune de timp. Pentru că, din păcate pentru Florin Cîțu, eventuala racolare a lui Gheorghe Falcă nu înseamnă și contabilizarea tuturor voturilor filialei din Arad a PNL.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici