Jerome France devine campion național de Super Rally în inima Olteniei, la Craiova

După o săptămână în care gândurile iubitorilor de motorsport au fost îndreptate către regretatul pilot Adrian Raspopa, care sâmbătă, 4 septembrie, a plecat către cer, urmare unui accident dramatic la Raliul Iașului, piloții din cadrul Campionatului Național de Super Rally au turat din nou motoarele, în etapa a IV-a desfășurată la Craiova, inima regiunii Oltenia.

Festivitatea de deschidere a început cu un moment de reculegere, după care au fost prezentați piloții și bolizii acestora, invitatul special al serii fiind Nicoleta Nucă, interpreta de muzică ușoară și pop. Craiova putea să fie locul unde să se decidă titlul de campion național, asta în cazul în care pilotul francez Jerome France ar fi urcat pe podium, după ce în etapele precedente, a obținut de fiecare dată victoria.

Concursul a început cu manșele de calificări, după care a urmat runda finală, în care primii cei mai buni 12 piloți, conform timpilor obținuți în calificări, urmau să parcurgă din nou circuitul, de trei ori, de fiecare dată conducând câte trei tururi. Cursa, însă, s-a încheiat prematur, după doar două treceri, datorită unei defecțiuni tehnice la una dintre mașinile de concurs, care a parcurs circuitul lăsând în urmă dâre de ulei. Timp de mai bine de o oră, comisarii și arbitrii de cursă au încercat să curețe traseul, însă, după o verificare minuțioasă a circuitului, piloții au decis că acesta a devenit impracticabil, prezentând un risc ridicat, atât pentru ei, cât și pentru spectatori, bolizii putând ieși oricând în decor, urmare unui derapaj.

Așadar cursa s-a încheiat, fără ca piloții să parcurgă traseul și pentru a treia oară, luându-se în considerare cel mai bun timp obținut după primele două manșe. Lupta pentru pozițiile de pe podium, în clasamentul general, a fost una foarte strânsă, primii trei piloți fiind separați de 2 secunde și 8 zecimi:

Locul IJerome France – Formula Renault FR2
Locul IIMihai Leu – Ferrari 458 Challenge
Locul IIIEmil Ghinea – Norma M 20F

Cu 4 victorii obținute în 4 etape de concurs, Jerome France, cu al său monopost Formula Renault FR2, devine campion național de Super Rally, cu o etapă înainte de încheierea calendarului competițional, ultima etapă desfășurându-se pe data de 23 octombrie la București.

Mihai Leu, promotorul competiției, a depus toate eforturile și a reușit să aducă acest Campionat Național de Super Rally la un nivel ridicat de competitivitate, datorat participării unor piloți cu renume în motorsportul românesc, dar și participării unor piloți din afara granițelor țării, așa cum este cazul campionului național din acest an.

Rafael P.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

4 × one =