Bogdan Marișca obține victoria în clasamentul general al piloților, chiar la el acasă, la Raliul Clujului

A fost sărbătoare în acest weekend la Cluj-Napoca și prin împrejurimile pitorești ale municipiului, acolo unde s-a desfășurat cea de-a IX-a etapă din Campionatul Național de Raliuri, respectiv Raliul Clujului, o competiție de mare succes organizată de Club Sportiv Savu Racing.
La start s-au aliniat 65 de echipaje, prezența piloților străini fiind nelipsită, trei echipaje din Ungaria parcurgând de asemenea cei 107 km, reprezentând lungimea totală a traseului de la Raliul Clujului. O prezență frumoasă a fost echipajul format din Sziklai Tibor / Kertesz Krisztian, care a concurat cu un Mitsubishi Lancer Evo 7 Grupa A, cu o pictură care ne amintește de mașina pilotată de cvadruplul campion mondial Tommi Makinen.
După o primă zi în care în clasamentul general al piloților, la conducere s-a aflat echipajul format din Sebastian Barbu / Bogdan Iancu pe o Skoda Fabia Rally2. În cea de-a doua zi a competiției, localnicul Bogdan Marișca și al său copilot Sebastian Itu, pilotând o mașină Ford Fiesta R5, au recuperat spectaculos pe cele patru probe speciale desfășurate în zona Lacului Tarnița, respectiv în zona Dangău și astfel au reușit să-și adjudece victoria la Raliul Clujului, surclasându-i pe Sebastian Barbu / Bogdan Iancu. Podiumul la general, a fost completat de echipajul format din Dan Girtofan / Tudor Mârza pe o mașină Skoda Fabia Rally2.
A mai rămas o singură etapă de parcurs din Campionatul Național de Raliuri 2021, respectiv Raliul Bucovinei, care se va desfășura în perioada 29 – 30 octombrie și Simone Tempestini, cu al său copilot Sergiu Sebastian Itu, sunt deja, matematic, campionii naționali din acest sezon, Simone reușind astfel să obțină cel de-al 6-lea titlu de campion național de raliuri.
Totodată, amintim că ediția din acest an a Raliului Clujului a fost candidat pentru European Rally Trophy, denotă dificultatea coroborată cu frumusețea dată de traseele competiției.
Rafael P.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

two × five =