Adrian Alda: Peste un miliard de lei vor primi fermierii români în acest an ca ajutor național tranzitoriu în sectoarele vegetal și zootehnic

Guvernul României a adoptat în ședința din 2 martie o Hotărâre prin care se aprobă plafoanele alocate Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT) în sectoarele vegetal și zootehnic, pentru anul de cerere 2021. Suma totală alocată pentru acest tip de ajutoare este de 223.976.950 euro, în echivalent 1.108.125.958 lei și se asigură din bugetul MADR, pentru anul 2022. Pot beneficia de ajutoare peste 810.000 fermieri care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru accesarea ANT.
„Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condus de ministrul PSD Adrian Chesnoiu, a majorat atât cuantumul sprijinului acordat fiecărui fermier cât și bugetul destinat acestor măsuri. Sectorul vegetal beneficiază de o alocare bugetară dublă față de anul trecut, de peste 88 milioane euro iar bugetul alocat pentru zootehnie este de 135 milioane euro, de șase ori mai mare față de anul trecut. Ministerul a mai stabilit ca acești bani să ajungă anul acesta mai repede în conturile fermierilor beneficiari. . Fermierii români au nevoie de stabilitate în activitatea lor, astfel încât să poată face investițiile necesare pentru a obține producții de calitate, la un nivel ridicat”, a declarat Adrian Alda, deputat PSD Arad.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici