Se-ntoarce roata? Primari liberali arădeni vor să treacă la PSD

O adevărată surpriză politică se conturează în Arad: conform unor surse bine informate din mediul politic, mai mult de 10 primari aleși pe listele PNL în județul Arad intenționează să treacă în tabăra PSD. Este vorba, conform acelorași surse, de edili nemulțumiți de modul în care sunt tratați de Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad și Iustin Cionca, președintele CJA, care are o lungă experiență în „direcționarea” discreționară a fondurilor către primăriile agreate. Mai mult, marginalizarea primarului Aradului, Călin Bibarț, în rândul conducerii organizației PNL Arad ar avea un rol important în reorientarea politică a primarilor liberali apropiați acestuia.
Dacă se va adeveri această migrație a primarilor PNL Arad, aceasta ar fi o adevărată răsturnare de situație față de perioada premergătoare alegerilor din 2020, când, după cum se știe, PNL Arad racolase mai mulți primari PSD din județ. Intrarea la guvernare a PSD alături de PNL a făcut ca primarii să găsească mai ușor uși deschise la miniștrii social-democrați, pentru a obține fonduri pentru dezvoltarea localităților pe care le conduc, fără a mai depinde de bunăvoința lui Iustin Cionca.
Până acum, mai mulți foști membri marcanți ai PNL Arad, chiar foști primari, au migrat spre PSD Arad. Ei ar putea deschide larg poarta social-democrată și pentru unii primari liberali aflați în funcție.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici