Adrian Alda: România va beneficia de 15,8 miliarde de euro pentru programe de investiții în agricultură în perioada 2023-2027

Deputatul PSD Adrian Alda, membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților a arătat că România a transmis Comisiei Europene varianta finală a Planului Național Strategic 2023-2027, după operarea și integrarea tuturor observațiilor formulate de Comisia Europeană. Documentul cuprinde toate domeniile de interes în care vor fi folosiți banii europeni în domeniul agricol. În total, în acești ani, țara noastră va beneficia de 15,8 miliarde de euro pentru programe de investiții în agricultură.
„Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condus de PSD, a reușit să finalizeze Planul Național Strategic pentru perioada 2023-2-27. A fost o muncă uriașă, la care s-au înhămat specialiștii din Minister, care au restructurat Planul ținând cont de toate observațiile formulate de serviciile CE. Documentul final este unul extrem de important pentru toți cei care activează în agricultura românească. Fermierii români trebuie să știe că în cei patru ani vor beneficia de 15,8 miliarde euro, bani care vor fi disponibili pentru proiecte privind finanțarea de culturi agricole, dotări cu tehnică modernă, subvenții, investiții în sisteme de irigații și independență energetică. Fermierii vor fi în continuare ajutați cu bani europeni, pentru a putea asigura hrana pentru români”, a declarat Adrian Alda, deputat PSD Arad, vocea fermierilor arădeni în Parlament.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici