MidoriStars a lansat SHITSUREN

„Shitsuren” (tr: inimă frântă), cântecul pentru cei care au avut măcar o dată inima frântă, a fost lansat în Timișoara și în lume de către MidoriStars, primul artist din România care compune și cântă în limba japoneză.

Videoclipul piesei a fost conceput și regizat de către MidoriStars împreună cu Ovidiu Dodo Moldovan. De filmare, care a avut loc în Timișoara la on.set.hdv, editare și colorizare s-a ocupat Ovidiu Roteliuc de la Timișoara Film Society.

Melodia începe cu o încercare de auto-liniștire într-un moment intens, de panică, prin versul „calmează-te, inimă” (ochitsuite, heart) și se termină cu acceptarea durerii ca parte din proces și conștientizarea că dincolo de durere, stele continuă să strălucească.

Despre video:

Povestea ilustrată în videoclip arată stările prin care personajul principal trece imediat după o despărțire. Durerea, Teama și Tristețea, interpretate de Chisako Ota, Sayuki Totsuka și Andreea Mihalic, sunt foarte prezente și dețin controlul, în timp ce Speranța, interpretată de Sergiu Mihalic, privește de pe margine, fiind aproape absentă.
Pe parcurs, însă, personajul învață să navigheze aceste stări, să le accepte și să își dea spațiu să le simtă. Le exprimă prin ajutorul muzicii pentru a le putea lăsa în urmă, ca apoi să recâștige controlul asupra propriei persoane, simțind din nou Speranță și mergând înainte cu încredere.

Costumul a fost gândit și creat de Laura Karaman astfel încât să se transforme o dată cu personajul. Pe măsură ce înaintăm în poveste, putem vedea cum acest personaj se „dezbracă” puțin câte puțin de greu, de gri. Se eliberează de tot ceea ce îl ținea pe loc, pentru ca la final să-l vedem cum pășește triumfător. Mersul de la minutul 03:16 este o referință la oiran dochu din cultura japoneză. In videoclip, simbolizează faptul că personajul este din nou stăpân pe sine, își cunoaște valoarea, calitățile, și pășește cu încredere spre viitor.

Despre MidoriStars:

MidoriStars este proiectul muzical al Izabellei Alda, în care combină două dintre pasiunile ei, muzica și limba japoneză.

Izabella este timișoreancă cu sufletul, fiind mutată aici din anul 2008, când a început studiile la Facultatea de Muzică și Teatru, specializarea Artele Spectacolului (Actorie). De limba japoneză a fost atrasă încă din copilărie, însă a început să o studieze în anul II de facultate, în cadrul unor cursuri ținute la Universitatea de Vest de către un profesor nativ.

În 2016 a început să ia lecții de pian de la Ovidiu Dodo Moldovan, iar la scurt timp a trecut de la pian la canto și compoziție muzicală. Pentru că limba japoneză i-a rămas la suflet, i-a venit ideea să scrie cântece în japoneză, luând asta ca pe o provocare și devenind astfel primul artist din România care cântă creații proprii în această limbă.

Despre muzică:

În toamna anului 2021, MidoriStars a început să lucreze cu Dodo la cântecul pe nume Shitsuren (traducere: inimă frântă / heartbreak). Strofele sunt în japoneză și engleză iar refrenul și bridge-ul sunt integral în limba japoneză.

Chiar dacă MidoriStars face muzică, în primul rând, pentru sine, cântecele îi vizează și pe cei sensibili, pe cei care suferă în tăcere, pe cei care simt că nu aparțin sau se simt singuri, oferindu-le astfel un mijloc de exprimare, un loc de „răgaz”, un strop de încurajare, un ceva în care să se regăsească.

Genul abordat e, mai degrabă, o combinație de rock alternativ și pop melodramatic cu intervenții tradiționale japoneze, ducând gândurile ascultătorilor și la animeurile japoneze.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici