Mihai Fifor: Plafonul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, introdus în mod josnic de USR în PNRR, a fost eliminat!

Deputatul Mihai Fifor, președinte PSD Arad a arătat că plafonul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, introdus în mod josnic de USR în PNRR, a fost eliminat.
„Este o victorie clară a premierului Marcel Ciolacu, în urma discuțiilor pe care tocmai le-a avut la Bruxelles pe acest subiect. Este o victorie obținută de PSD pentru pensionari. PSD a înlăturat condamnarea la sărăcie a pensionarilor, introdusă cu cinism de USR în PNRR. Este o înfrângere rușinoasă a partidelor de dreapta, care susțineau că PSD amăgește pensionarii, pe motiv că PNRR nu se poate renegocia. Iată că s-a putut! Este o dovadă că pensionarii au în PSD un reprezentant de bază, care le apără interesele la cel mai înalt nivel. În formula USR-istă, reforma pensiilor asumată în PNRR prevedea menținerea plafonului de 9,4% pentru cheltuielile cu pensiile până în 2070! USR voia să impună și un mecanism de tăiere automată a pensiilor dacă se depășea acest plafon! Nici un alt stat european nu și-a asumat o astfel de sentință nedreaptă împotriva seniorilor săi”, a declarat deputatul Mihai Fifor, președinte PSD Arad.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici