Deputatul Vasile Nagy: Am avut o sesiune parlamentară extrem de încărcată

-interviu cu deputatul Vasile Nagy, președintele organizației Forța Dreptei Arad

Vasile Nagy a fost ales deputat în Parlamentul României în Circumscripția electorală nr. 2 Arad, fiind validat în 21 decembrie 2020 prin HCD nr.70/2020. Este vicepreședinte la nivel național și președinte al organizației județene Forța Dreptei Arad. Este președinte al Delegației Permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est. La final celei de-a șasea sesiuni parlamentare de când a devenit parlamentar, deputatul Vasile Nagy a tras câteva concluzii privind activitatea sa din Parlament.

-Domnule Vasile Nagy, ne aflăm la final de sesiune parlamentară dar și la sfârșitul unui an calendaristic destul de frământat. Cum caracterizați activitatea pe care ați depus-o în Camera Deputaților în această sesiune?
-Ne aflăm, într-adevăr, la sfârșitul unui an greu pentru politica românească și, evident, pentru cetățenii români. Încheiem a șasea sesiune plină de la investirea actualei echipe de parlamentari și, ca și cadru general, putem afirma cu destule exemple că România este parcă tot mai prost condusă de actuala coaliție nefirească dintre PSD și PNL. Din păcate, conform actualelor regulamente, noi, parlamentarii de opoziție care suntem parte a așa-numitului grup al neafiliaților, avem prea puține pârghii pentru a putea corecta inițiative legislative nefericite promovate de coaliția de guvernare. Ceea ce însă nu înseamnă că nu încercăm să ne facem auzită vocea, utilizând toate modalitățile permise de sistemul de funcționare al Camerei Deputaților, în cazul meu, și Senatului, pentru colegii senatori.
-Concret, cum vă puteți evalua prestația din această ultimă sesiune parlamentară?
-În primul rând vreau să subliniez faptul că am fost prezent la toate activitățile din Parlament, neavând nici o absență. Ceea ce nu se poate spune, în paranteză fie spus, despre mulți colegi parlamentari arădeni. Pot să afirm cu tărie că prin tot ce am făcut până acum în Parlament, am fost singurul deputat cu adevărat de opoziție din Arad. Am ajuns la un total de 86 declarații politice, 805 întrebări și interpelări, 112 propuneri legislative dintre care două au și fost promovate ca legi și am emis 89 comunicate de presă. Toate temele abordate în interpelările depuse de mine au avut la bază solicitări primite din partea cetățenilor. Am transmis problemele semnalate instituțiilor și am primit răspunsuri, nu întotdeauna cele mai așteptate dar important este că problemele oamenilor au ajuns în atenția decidenților. Am constatat și faptul că încă prea mulți dintre alegători nu cunosc cu adevărat competențele unui parlamentar și au venit cu probleme care nu țin de posibilitatea mea directă de soluționare.
-Ați decis, deci, să realizați un contact direct cu alegătorii pentru a le afla problemele și a-i sprijini?
-Din punctul meu de vedere, rolul oricărui politician este să fie deschis față de toți cetățenii. Omul politic nu se poate izola de electorat și de viața reală. Eu unul provin din mediul de afaceri, am avut ocazia să conduc oameni, cunosc economia reală și știu să relaționez cu toate categoriile sociale. Ușa mea de parlamentar este oricând deschisă pentru oricine mă caută. Am realizat contacte cu oamenii atât în mod direct, în cadrul audiențelor pe care le-am organizat cât și în mediul online, pe rețele sociale sau WhattsApp. Mai mult, am împărțit zeci de mii de plicuri în cutiile poștale ale arădenilor, cu datele mele de contact și un mesaj prin care îi îndemn pe cetățeni să mă contacteze cu orice problemă a cărei rezolvare stă în aria mea de competențe. Numărul de contact telefonic este al unui telefon la care răspund eu, personal, fapt de care s-au convins toți cei care m-au sunat. Voi continua acest gen de acțiuni cu alte rânduri de plicuri cu mesaje pe care le voi distribui în municipiu și județ, pentru că succesul primei etape mi-a dat speranța că astfel se poate realiza un contact nemijlocit între mine și alegători. Deci aștept să fiu căutat de către toți cei care au nevoie de un sfat, de o legătură cu o instituție a statului, cu orice alt gen de probleme pe care, în calitatea mea de deputat, le pot rezolva. Și promit că voi asculta pe fiecare om, voi răspunde oricărei solicitări, la fel ca și până acum. Pentru că, în opinia mea, aceasta este principala misiune a unui politician, să fie cât mai apropiat de cetățeni.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici