Grele zile pentru Falcă: partidul îl obligă să candideze la alegerile locale

Gheorghe Falcă trebuie să ia o decizie și să candideze, fie la funcția de președinte al Consiliului Județean Arad, fie la cea de primar al Aradului. Chiar dacă nu vrea, îl obligă partidul. Așa cum am mai scris, el trebuie să-l sacrifice ori pe Călin Bibarț, ori pe Iustin Cionca. (https://arad24.net/2024/02/02/pe-cine-sacrifica-faca-bibart-sau-cionca/)
Însă, conform unor sondaje, Falcă s-ar afla mai slab cotat în sondaje în municipiul Arad decât primarul Bibarț, ceea ce l-ar determina să se reorienteze spre Consiliul Județean. Acest lucru ar fi o reîntoarcere în timp pentru Falcă, deoarece prima sa funcție în administrație a fost cea de vicepreședinte al CJA. Practic, de la Bruxelles la Arad nu este decât un fel de retrogradare politică. Dar, acest lucru ar rezolva și eternele probleme din cadrul PNL Arad, dintre Iustin Cionca și Călin Bibarț. Ce se va întâmpla însă cu Iustin Cionca? Va reveni el, conform bursei zvonurilor politice, la Compania de Apă-Canal? Adică, și Cionca va fi retrogradat politic?
Falcă nu va ceda de bunăvoie, cel puțin deocamdată, butoanele șefiei PNL Arad, chiar dacă, tot pe bursa zvonurilor politice, Călin Bibarț se încălzește pe margine să pună mâna pe ele. În preajma actualului primar al Aradului se mai află și finul, care nu-l va lăsa nici de această dată de izbeliște, mai ale că Bibarț, la ora actuală, se află în toate sondajele drept candidatul cu cele mai mari șanse la Primăria Municipiului Arad.
Pentru cei care ne-ar acuza că această candidatură cu musai înainte nu ar fi adevărată, publicăm decizia în acest sens semnată de președintele Nicolae Ciucă, pe care am obținut-o prin sursele noastre. Poate, pe la PNL Arad, nu le-a fost încă arătată.
Biroul Politic Național al PNL a adoptat Decizia nr. 06 din 31 ianuarie 2024. Deși pare o decizie simplă, cu doar 3 puncte, aceasta stabilește limpede strategia în alegerile locale. La Articolul 1, se arată clar că președintele organizației județene va candida ori pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, ori pentru cea de primar în cazul municipiului reședință de județ. La Articolul 2 se arată că orice blat local sau neputință, vor fi aspru pedepsite: dacă președintele – candidat obține sub scorul partidului, poate să-și ia adio de la un loc pe listele de la alegerile parlamentare. Și la cel de-al 3-lea articol, se arată că acele conduceri județene care se clasează pe ultimele 10 locuri în țară, vor fi dizolvate. Măcar la acest capitol liberalii arădeni nu au de ce să își facă griji: dacă la nivel de lideri lupta e mare, PNL Arad are (încă) o poziție politică dominantă în județul Arad.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici