Un deceniu de împliniri mărețe

editorial sorinAvem șansa de a fi contemporani cu un adevărat simbol al devenirii capitaliste a Aradului de astăzi. Un deceniu de împliniri mărețe sub falnicul stindard când portocaliu, când verde, dar cu aceeași constanță sub numele său de Gheorghe Falcă, întâistătătorul Primăriei municipiului nostru de pe Mureș. Un deceniu de fapte-fapte comise în numele și pentru slava noastră, a arădenilor de rând, prea mici pentru un lider atât de maxim. Un deceniu în care, deși nu se află în Banat, Aradul a devenit „fruncea”, primul oraș al țării ca nivel al taxelor și impozitelor locale.
Este dificil să enumeri în câteva umile rânduri noianul de împliniri care-și leagă numele de Gheorghe Falcă. Să ne amintim de prima mare ctitorie, complexul Armonia, totodată și primul măreț faliment al ”Iepocii Falcă”, cu nostalgia pentru noi, a pierderii mărcii Carrefour. Sau de firmele de renume care ar fi putut să se stabilească la Arad, dacă nu le-ar fi gonit politica de taxe și impozite cu care sunt fericiți nefericiții investitori care mai speră să se stabilească și să prospere pe aceste meleaguri. Avem două mall-uri care se falimentează reciproc în timp de arădenii dornici de o viață de mall adevărat se plimbă până la Timișoara unde au parte de un Iulius Mall-autentic. Avem o centură în regim de autostradă (sau invers…), uitând că și Lugojul, Turnu Severinul, Caransebeșul, Craiova etc. au parte de centuri adevărate fără tam-tam dar extrem de eficiente. Și mai avem speranța unor pasaje peste calea ferată, pe care într-un deceniu de mărețe cuceriri revoluționare în care primarul nostru drag a fost contemporan cu ilustrul său naș, fapt care l-a făcut să fie perpetuu la putere de zece ani încoace, le-ar fi putut rezolva de mult dacă ar fi ținut mai mult la arădeni decât la polemica politică.
Dragi arădeni, avem șansa de a fi concetățeni cu geniul politicii românești care, de zece ani, ne conduce cu profit maxim orașul, pe atât de plin de importanța misiei sale istorice pe cât scade, din campanie în campanie electorală, în preferința arădenilor cu drept de vot. Să fim mândri cu un asemenea noroc, de a-i fi contemporani, atât domniei-sale cât și celor care îi scutură praful de pe ipoteticii epoleți de maior fără portofoliu.

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici