ZiuadeVest.ro: Noul mitropolit al Banatului, la mâna impostorilor! Vezi detalii tulburătoare AICI:

ziuadevestCu mare durere scriu aceste rânduri, ca pe un strigăt, și, mai ales, regret că nu am scris în perioada dinaintea Sinodului Patriarhal, ce s-a desfășurat astăzi, 16 decembrie, la București.

La capătul a zeci de articole despre abuzurile din Mitropolia Banatului și al răului făcut regretatului IPSS Nicolae, de către o mână de impostori, în frunte cu Paisie Lugojanul, am crezut că tăcerea dinaintea alegerilor de mitropolit ar fi benefică… Dar m-am înșelat. Oamenii care țin de scaunele lor din Mitropolia Banatului au făcut campanie, ca în politică, scrisori deschise, semnături, pentru Ioan al Harghitei și Covasnei, care a devenit, azi, mitropolit al Banatului, fără să știe cine sunt hienele ce-l vor înconjura. Numai că ele, hienele, aveau ce pierde, dacă ar fi fost ales PS Lucian, episcopul Caransebeșului. Azi voi face doar un preambul al dezvăluirilor ce vor urma, pentru că ea, Biserica lui Hristos, nu este masa lor de furt, de pradă, și astea toate nu pot rămâne neștiute…

La ce vine Ioan al Harghitei? Ce va găsi aici? Multeeeeeeeeeee. Dar, una dintre ”piese” este Mănăstirea Săraca, conducă de omul lui Paisie Lugojanul, Vîntu, venit din zona Moldovei, proprietar de mașini de teren, într-o relație cu BUCĂTĂREASA mănăstirii, care este, de fapt, mama copiilor lui! Toată adunarea eparhială știe asta, în frunte cu preotul Popescu Ionel, vicarul Timișoarei, o știu toți, dar tac, iar tăcerea lor adâncește păcatul! Desfrâul din această mănăstire este de notorietate, dar Vântu mai are și un frate, adus ilegal într-un sat din Timiș, fără examene luate după regulament, pentru ”întregirea familiei”! Ce mai găsește noul mitropolit? Găsește tipografia mitropoliei golită de mobila veche, stil, de către Paisie Lugojanul, dusă… nu se știe unde, cu falsificarea realității, dar cu proba registrului de inventar! Găsește preoți triști, jigniți, umiliți, terfeliți de impostorul Paisie! Și mai găsește ca șef al catedralei pe un preot imberb, cu vocea spartă, pe numele lui Ion Pană, cel care-i ceartă pe credincioșii care ”nu fac mare brânză” venind la Liturghie… mai târziu sau plecând… mai devreme, ca și cum preotul nu-i poate înțelege pe cei cu eventuale probleme. Ce popi mai sunt și ăștia? Sunt formați de Paisie! Marele manipulator, păzit orbește de procurorul Vasile Bâc, membru în Consiliul Eparhial și șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș!

Orbiți de iubirea de arginți, cei care l-au răstignit pe Mitropolitul Nicolae îl vor ”răstigni” și pe IPSS Ioan, pentru că vor fura mai departe. Icoane, mobile, bani, tot ce pot!

Asta a devenit biserica noastră? Singurul care ar fi știut cum să gestioneze lucrurile, singurul care ar fi stopat furturile ar fi fost PS Lucian. Păcat că nu ne putem bucura cum se cuvine de alegerea noului mitropolit. Poate este un om bun, poate ar vrea să facă, dar va fi înlănțuit de cei ce-l vor înconjura.
Azi, atât!

Sursa: http://ziuadevest.ro/35-actualitate/50718-noul-mitropolit-al-banatului-la-mana-impostorilor

Comentarii

comentarii

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici

1 × two =